Bekijk volle/desktop versie : Tientallen studenten Nigeria afgeslacht



02-10-2012, 22:40
Ongeveer 27 scholieren gedood bij afslachting.





Bij een nachtelijke overval op een studentenhuis bij een technische school in het noordoosten van Nigeria zijn 27 scholieren met vuurwapens en messen om het leven gebracht, meldt de schoolleiding. De politie maakt melding van 25 doden, onder wie een ex-soldaat, een bewaker en een bejaarde man. Danjumo Aiso, een student aan de Federale Polytechnische School in Mubi, zei dat de daders tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdag 03.00 uur huishielden in een studentenhuis net buiten de campus.

Volgens het hoofd studentenzaken Mohammed Baba Karewa werden 27 studenten gedood en heeft de leiding besloten de school voorlopig te sluiten. Politiewoordvoerder Ibrahim Muhammad zei dat 25 mensen waren gedood, allen mannen. Onder hen waren negentien studenten van de Polytechnische School en drie studenten van een andere instelling. Het Nationale crisismanagementbureau vermoedt dat de aanleiding voor de moordpartij ligt in 'de campuspolitiek na een verkiezing' bij het college.

Sommige Nigeriaanse studentenverenigingen vormen bendes om hun macht op de campus te doen gelden. Aiso zei dat op de campus onlangs een verklaring was aangeplakt met de waarschuwing dat de school gesloten moest worden. De waarschuwing leek afkomstig van de radicaalislamitische groep Boko Haram, wat in de lokale Hausa-taal zoiets als 'westers onderwijs is heiligschennis' betekent.

Maar politiewoordvoerder Muhammad merkte op dat de radicaalislamitische groep Boko Haram gewoonlijk zonder aanziens des persoons toeslaat, maar dat in dit geval de slachtoffers bij hun naam waren opgeroepen en dat anderen ongemoeid werden gelaten. "Dit is niet de werkwijze van Boko Haram", zei Muhammad. "Het is het werk van insiders."

Afgelopen zaterdag waren buiten een universiteitscampus in de nabijgelegen stad Maiduguri drie studenten vermoord. Een woordvoerder zei dat de universiteit van de moorden op de hoogte was, maar wilde geen commentaar geven omdat ze buiten de campus waren gepleegd.

Boko Haram voert dikwijls aanvallen uit in Maiduguri en soms ook in Mubi. De acties zijn gericht tegen moskeeën, kerken, scholen, de overheid en veiligheidsdiensten. Recentelijk waren ook zendmasten voor mobiele telefoons doelwit. De groep, die dit jaar al voor bijna zevenhonderd moorden verantwoordelijk wordt gehouden, wil in heel Nigeria de sharia invoeren.

03-10-2012, 10:12


Radicaal ok maar radicaal islamitisch. Hell no. De islam zegt dit niet


03-10-2012, 10:43
Nigeria bom tikt....het zal daar een giga slachtpartij worden met miljoenen doden...de regering zal het niet lang volhouden

03-10-2012, 13:34
Wat een stelletje bavianen zijn die mensen zeg. De mensen op deze wereld zijn dagelijks bezig met onzinnige en inhumane acties tegen de medemens.

Het gaat denk nooit meer goedmaken....


03-10-2012, 22:13



Citaat door Orochimaru:
Een radicale Moslim die een moskee in de fik staat?

Media wordt om de dag grappiger en grappiger.
als je maar kan minimaliseren, he ? goed bezig