Bekijk volle/desktop versie : Schoonbroers zijn de dood.”



01-10-2012, 16:09
De Profeet (salallaahu ‘alayhi wa sallam) heeft gezegd:

“Kijk uit voor het binnenlopen bij vrouwen [die geen mahram zijn].“ Iemand zei: “O boodschapper van Allaah wat zeg je over schoonbroers?” Hij zei: “Schoonbroers zijn de dood.”

De Profeet (salallaahu ‘alayhi wa sallam) heeft verboden dat een man zich afgezonderd met een vreemde vrouw bevindt. Hij (salallaahu ‘alayhi wa sallam) zei:

“Hun derde is de satan.”

Ook heeft hij (salallaahu ‘alayhi wa sallam) het voor een vrouw verboden om te reizen, behalve in de aanwezigheid van een mahram. Dit verbod geldt om de deur naar het kwade, zondes en de redenen voor het kwade te sluiten. Bovendien beschermt dit de twee geslachten tegen de samenzwering van de satan. Daarom is het authentiek overgeleverd dat hij (salallaahu ‘alayhi wa sallam) het volgende heeft gezegd:

“Vrees het wereldse leven en vrees vrouwen. De eerste fitnah van het volk van Israa’iel was met betrekking tot de vrouwen.”

Deze verzen en overleveringen geven aan dat het verplicht is om afstand te houden van vermening die leidt tot het kwade, gezinnen ruïneert en de maatschappij te gronde richt.

Indien wij kijken naar de positie van de vrouw in bepaalde Islamitische landen, dan zien wij dat zij een niet-gerespecteerde werkster is. Zij verlaat haar huis en doet het werk dat niet voor haar bestemd is. De wijze mensen in die landen en in de westerse landen roepen op dat de vrouw weer moet terugkeren naar haar normale rol. De rol die Allaah voor haar heeft gemaakt en waar Hij haar lichaam en verstand op heeft afgestemd. Helaas komt deze roep te laat.

Er zijn talrijke beroepen die vrouwen kunnen uitoefenen in huis, in het onderwijs of andere plekken die een verband hebben met vrouwen. Hierdoor is het niet nodig om banen aan te nemen op werkplekken voor mannen.

Wij vragen Allaah om ons land en alle Islamitische landen te behoeden voor de samenzweringen van de vijanden en hun verwoestende plannen.

Moge Allaah de verantwoordelijken en de media steunen om de mensen te leiden naar wat het beste is voor hun wereldse leven en het Hiernamaals, zodat zij Zijn bevelen uitvoeren. Hij is hun God en hun Schepper en Hij weet het best wat hun belangen zijn. Moge Hij de heersers in het land steunen in het belang van de dienaren en het land, en in hun onderhoud en de wederopstanding.

Moge Hij ons beschermen tegen de misleiding van de fitan en de oorzaken van de vernieling. Hij is Degene met macht hierover en Hij heeft het vermogen dit te doen.

Shaykh ibn Baaz

Bron: Fataawa al-Mar’ah, vraag 194.

01-10-2012, 16:20



Citaat door soufian07:
De Profeet (salallaahu ‘alayhi wa sallam) heeft gezegd:

“Vrees het wereldse leven en vrees vrouwen. De eerste fitnah van het volk van Israa’iel was met betrekking tot de vrouwen.”
vrees vrouwen?

is dit in het algemeen bedoeld, of specifiek voor niet mahram vrouwen?

01-10-2012, 16:41
Ik denk niet mahram vrouwen. Maar dat is wat ik denk. Allahu A3lam.