Bekijk volle/desktop versie : Syrische meisjes slachtoffer seksueel geweld



26-09-2012, 23:28
BEIROET - Jonge meisjes en vrouwen in Syrië worden in het oorlogsgeweld slachtoffer van gruwelijke verkrachtingen, soms massaal en in het openbaar. Ze blijken onverwacht open te zijn over wat hen overkwam. Dat constateerde Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, dinsdag, in tegenstelling tot wat hulpverleners haar hadden voorspeld. Ze is tot en met woensdag in Libanon, waar ze praat met gevluchte Syrische vrouwen.

„Al op de eerste locatie die ik bezocht, een oude school in Wadi Khaled, vertelden vrouwen emotioneel over verkrachtingen door het leger van Assad”, zegt Ceelen. „De verhalen lijken op elkaar. Vrouwen werden verkracht, terwijl hun vaders en broers moesten toekijken. Ook vergrepen gewapende bendes zich regelmatig aan vrouwen en meisjes. Ook werden vrouwen bij elkaar gedreven en naakt naar het centrale plein van hun dorp of stad gevoerd. Daar werden ze ten overstaan van iedereen verkracht.”

Ceelen hoorde het tragische verhaal van zeker 50 Syrische vluchtelingenvrouwen. Onderzoek van een partnerorganisatie toonde onlangs aan dat seksueel geweld een groot probleem is in het conflict in Syrië.

Verkrachting is een grote schande voor de slachtoffers. „Syrische vrouwen die zijn verkracht, verliezen hun eerbaarheid en zijn daardoor niet meer huwbaar”, zegt Ceelen. Het jongste slachtoffer over wie ze te horen kreeg, was pas 8 jaar oud. Alle verkrachte vrouwen en meisjes waren soennieten. De belangrijkste 'doelgroep' van de soldaten van president Assad zijn meisjes tussen de 14 en 16 jaar. „Dat wil niet zeggen dat de tegenstanders, leden van het Vrije Syrische Leger, niet verkrachten. Ik heb alleen geen mogelijke slachtoffers van de andere kant kunnen spreken.”

Is een (huwbaar) meisje verkracht, dan is de schande zo groot dat ze waarschijnlijk niet naar een dokter zal gaan om eventuele lichamelijke schade te herstellen, zegt Ceelen. Het komt volgens haar met regelmaat voor dat vaders en broers de meisjes vermoorden om de schande voor de familie en het meisje zelf uit te wissen. Over seksueel geweld praten is ook heel moeilijk.

Om slachtoffers van seksueel geweld in Syrië te helpen, begint Stichting Vluchteling met een project om vrouwen die te maken kregen met seksueel geweld hulp te bieden. In Libanon wil de organisaties veilige plekken voor hen creëren, waar ze medische en psychische hulp kunnen krijgen. Ook wil de stichting 'dignity kits' voor de vrouwen maken, waarin onder meer hoofddoeken, omslagdoeken en maandverband zitten. Die worden uitgedeeld aan vrouwen en meisjes op opvanglocaties in Libanon. Dit alles kost 250.000 euro voor enkele maanden.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/12993030/__Syrische_meisjes_massaal_verkracht__.html

-------------------------------------------------------

De moeten foto's maken van die smerige schoften en publiceren zodat hun vrouwen of toekomstige vrouwen kunnen zien wat deze criminelen hebben aangericht.
Zo'n kerel zou ik niet willen.

26-09-2012, 23:59



Citaat door cactus:
Is een (huwbaar) meisje verkracht, dan is de schande zo groot dat ze waarschijnlijk niet naar een dokter zal gaan om eventuele lichamelijke schade te herstellen, zegt Ceelen. Het komt volgens haar met regelmaat voor dat vaders en broers de meisjes vermoorden om de schande voor de familie en het meisje zelf uit te wissen.
Ik ben niet verbaasd, Mannen zien vrouwen daar als hun beziit en als je bezit krasjes heeft en je je ervoor gaat schamen, dan doe je het weg.