Turkse Burek 3 eieren 500 ml joghurt 2 stuks turkse ronde kaas (die in water ligt) 1/2 bosje mahdnoes 150 ml olie zout naar smaak (niet teveel; want de kaas is erg zout) 1 pak loempiadeeg Bereidingswijze: Mix de eieren; joghurt; olie en zout. Brokkel nu de kaas in stukjes en voeg dit erbij. Ga net zo lang door met de kaas tot je merkt dat het beslag dikker wordt. Doe nu de peterselie erin en roer kort. Pak nu een blaadje loempiadeeg en haal dit door het beslag. Pers hem af met je hand; niet te veel; want er moet wel kaas op zitten. Leg de loempiadeeg op een snijplank en rol hem op; niet te strak. Draai nu in vorm van een mhansha en leg op een ovenplaat met bakpapier. bak in de oven goudbruin.; turkse; borek; peterselie
dit recept heb ik van een lid gekregen.
bij mij is de borek nu in de oven.
succes