Bekijk volle/desktop versie : vrouwelijke schoonmaakPagina's : [1] 2 3 4

21-01-2003, 11:03
assalaam wa alaikum allemaal,
ik vraag me af hoe jullie je huis schoonmaken en hoe vaak b.v ook de plinten afnemen en alle hoeken en kieren in huis en zo afwassen voordat je gaat slapen enzo.
ik zou zeggen leef je uit en vertel ik ben erg benieuwd

21-01-2003, 11:30


asalaam alliekom wa rahmatoe allah wa barakaatoehoe


hahahahahhaha moest echt lachen toen ik dit las

wa alliekom asalaam wa rahmatoe allah wa barakaatoehoe

21-01-2003, 11:35

Citaat:
Origineel gepost door ferozkalloe34
assalaam wa alaikum allemaal,
ik vraag me af hoe jullie je huis schonmaken en hoe vaak b.v ook de plinten afnemen enalle hoeken en kieren in huis en zo afwassen vodat je gaat slapen enzo.
ik zou zeggen leef je uit en vertel ik ben erg benieuwd
Ik ga niet naar bed voordat alles schoon is, maar bij mij is het een kwestie van bijhouden, 1 keer alles grondig, en ja zeker de hoeken! plinten heb ik gelukkig niet..

o ja en waar ik altijd om moet lachen!! mensen die dat gele doekje overal voor gebruiken, eerst de vloe, schoenen en dan weer op het aanrecht! VIES he??

Liefs safia

21-01-2003, 13:29
wat een grappig onderwerp,

Ik ben zelf een enorme hygienefreak...dus mijn huis is gelukkig altijd schoon.Dit in mijn schema

dagelijks globaal schoonmaken, vloer dweile(niet met liters water, ik heb namelijk laminaat) en dan niet alle hoeken en onder de bank, maar gewoon op de lege oppervlakken. Ook lucht ik dagelijks mijn bed( als ik wegga s'ochtend laat ik de ventilatie open in de slaapkamer en sla ik mijun dekbed open. s'avonds als ik thuis kom om 18:00 is mijn slaapkamer verlost van de slaapgeur. Ook de keuken krijgt elke dag een goede beurt. Ik heb een inbouwkeuken, dan ga je vanzelf alles menemen in de schoonmaak. De gasplaat maak ik dagelijk schoon met speciaal middel voor roestvrijstaal hetzelde geldt voor de combimagnetron. Daarnaast gebruik ik mijn vaatwasser niet zo vaak(alleen als er visite is) dus de afwas doe ik dagelijk natuurlijk(voor sommigen is dit trouwens niet zo natuurlijk) en ik probeer ook altijd de afwas terug te zetten in de kasten...maar lukt niet altijd. verder maak ik dagelijks mijn gootsteen schoon met Jif anders gaat het zo stinken en komen er van die gele vlekken in het putje...jeg bah....

Kijk mijn man en ik werken fulltime, dus we zijn door de weeks alleen s' avonds thuis, je begrijpt dat het regelmatig voorkomt dat het huis nog redelijk schoon is en in zulke gevallen dweil ik dan niet en als ik natuurlijk de combi niet gebruik dan hoef ik hem ook niet te schonen.

En het weekend is grote schoomaak. Ik haal eerst de bankstel, salon- en eettafel van hun plaats. Ik stofzuig eerst alles en dan ga ik aan het dweilen. Zo doe ik dus ook met rest van huis(slaapkamer, dus ook ONDER het bed) .De wc en badkamer dweil ik elke weekend en de gootsteen,wc-pot en bad krijgen ook een beur. Maar elke 4 weken krijgen ze een grote beurt. Dus alle tegels tot aan de plafond boenen en sproeien met water en vervolgens met trekker voor tegels water eraf halen en met doek eroverheen....je begrijp dat ik hier niet elk weekend de tijd voor heb...en met zn 2en maak je toch niet zoveel vies.

De keuken krijgt dezelfde beurt als doordeweek, alleen de koelkast inspecteer ik wel indien het vies is....dan krijgt het ook een beurt. Tijdens dit allemaal draai ik een wasje(nooit gemend,zwart en wit gescheiden) en na alle dweilwerk stof ik met een glassexdoekje de glazen assecoires af. En aan het eind ga ik de restjes strijkwerk doen.

zoooooooooo dat ik mijn schoonmaakroutine. Het klinkt heel veel, maar als je het dagelijks net als ik bijhoudt dan, heb je in het weekend niet zoveel werk. En ik moet erbij zeggen dat ik ook we een hygiensche man heb, die ook zijn handjes gebruikt en mij helpt in het huishouden.

Zooooooooo...ik heb het wel uitgebreid vertelt...maar ja nu weet je ook wel hoe ik schoonmaak...O ja wat ik nog wil zeggen; Ik heb een blauwe doekje voor de badkamer en toilet, een geel doekje voor de keuken en glassexdoekjes voor de salontafel en spiegel en een "speciaal voor hout-doekje"voor mijn koloniale eettafel en natuurlijk een gele dweil voor de vloer.....dus dat alles-in-een-doekje bestaat bij mij niet...

nou dat was mijn schoonmaakschema..............ben beniuwd naar die van jullie

21-01-2003, 13:45


ik heb een wit doekje voor de badkamer, een witte dweil voor de badkamer, een roze doekje voor het toilet, een blauw doekje voor de keuken en een blauwe dweil voor de keuken, en heel veel gele doekjes extra voor de keuken... en voor het stoffen heb ik zo'n vezeldoek voor!

nne Ouidad, het is toch heel logisch dat je witte en bonte was scheidt!

Liefs Safia

21-01-2003, 13:55
voor ons is het wel logisch jaaaaaaaaaaa.............ik heb genoeg wasjes gezien waaraan je duidelijk kan zien dat ze niet gescheiden waren...

21-01-2003, 13:58
Safi21, mijn ned. tante en mijn mar. tante ( vrouwen van mijn ooms) gooien alles door elkaar, dus dat klinkt logisch als je dat zelf ook doet, anders niet.

Mijn kamer stofzuig ik 2 a 3 keer in de week, heb tapijt. Mijn buro maak ik vaak schoon, je weet door dat te veel aan stof dat werkt niet lekker, je ogen dwalen er automatisch nar toe en daar gebruik ik de vochtige weg-werp-doekjes van Glorix zonder bleek voor. Het is misschien niet voor je buro en venster bank, maar het maakt het wel direct hygienisch schoon en tast het meubulair ( ik weet of dit goed is geschreven) niet aan en je gooit ze gelijk weg als ze vies zijn.


Ik heb nog geen huis, maar als het mijn beurt is om het huis op te ruimen, dan doe ik het grondig.

Mohim thallai

BintElmagreb.

21-01-2003, 16:11
Hello dames,

Ik werk met een schoonmaakschema want anders draai ik door want mijn man en ik werken Fulltime ik zorg er voor dat ik niet meer dan anderhalf uur bezig ben per dag met de taak van de dag!!

MAANDAG toilet en badkamer

DINSDAG deuren,plinten en planten water geven

WOENSDAG logeer kamers en gang en voordeur en woensdag is administratie dag, alle brieven en rekeningen betalen en in mappen ordenen enz.

DONDERDAG keuken + was en strijken + planten water geven

VRIJDAG slaapkamer + was en strijken + kasten opruimen

ZATERDAG/ZONDAG balkon en huiskamer


ik vind het handig als ik heel snel ben en niet zit te dralen ben ik binnen een uurtje klaar mijn man helpt ook vaak mee en dan gaat het sneller dus zo houdt ik de boel draaiende zonder door te draaien.

Planten water geven hoort er ook bij anders gaan die arme dingen dood


De Koelkast doe ik 1 x in de 14 dagen op de donderdag dan haal ik hem helemaal leeg controleer houdbaarhouddatum enz en sop ik hem helemaal enz..

Ramen lappen doe ik ongeveer 1 x in de 3 maanden in de zomertijd vaker hahahahah


Zo is het ongeveer en 1 week kook ik en de andere week kookt mijn man dus zo is onze rooster en we helpen elkaar veel dus.


Groetjes van Hajet

21-01-2003, 18:44
nou.....het ziet eruit alsof jullie allemaal getrouwd zijn....Ik ben gewoon een studentje en woon bij mijn mama en papa.....Ik help natuurlijk wel met schoonmaken....maar zo ziet de schoonmaak er bij ons thuis uit:

s' ochtends: alle ramen open, alle dekbedden naar buiten en alle mattjes naar buiten....Dan vegen....alle bedden opmaken......afwas doen...kleine huiskamer opruimen....grote huiskamer opruimen.....Dan komt de badkamer....(met van die speciale doekjes waar al schoonmaak middel opzit en met een blauw doekje waar ik cif op doe) en dan de w.c dat gebeurt met een geel doekje....ik doe dan alle tegels, de de waterbak en de deurknop en de deurpost en het kleine kraantje...en wasbak....

Dan ga ik het hele huis dweilen....bij ons thuis dweilen we elke dag....en geloof me ons huis is 130 m2 das heel groot...ewa en ga ik met zo'n vezeldoekje alle t.v's af en de dresiors en al die kleine losse dingen......als laatste komt mijn p.c en bureau....die maak ik schoon met weer die speciale doekjes en scherm met glassex......

Rond die tijd is het alweer rond 4en en vouw ik alle kleren en leg ze terug....en dan begin ik met het eten........


Maar mijn moeder doet ondertussen de was en al die moeilijke klussen die ik niet kan!!! Oww ik ben vergeten bij de afwas te noemen dat ik ook de hele keuken onder handen neem...alle keukenkastjes en het fornuis en de vloer enso.

Ewa en natuurlijk wast mijn mama 1x per week alle dekbedden, gordijnen en ramen.....ze boent ook 1x per week alle muren en haalt alle meubels van zijn plek. Ik vind dit nogal vaak maar mijn moeder houdt van hygiene en So do I


21-01-2003, 22:02
Wij wonen met z'n vieren thuis inclusief ouders en we doen met z'n alle het huishouden.

23-01-2003, 19:52
assalaam wa alaikum allemaal,
maar mevrouw ismahane dan nog is mijn vraag hoe doen jullie het ,b.v ik heb een eigen zaak dus werk ik de ene dag langer als de andere dag.
en ik ben momenteel bezig met een verbouwing thuis dus kan ik weinig schoonmaken,maar ik doe wel 2 keer in de week mijn toiletten met gloor wassen en dweilen met ajax en de badkamer ook ,het huis 1x inde week dweilen en bijna elke dag stofzuigen.en als ik gekookt hebt dan direcht het gasfornuis schoonmaken en de keuken blad en elke avond voordat ik ga slapen de afwas weer in de kast en strijken 1x in de week .
ik ben al weinig thuis dus hoef ik al niet zo veel te doenmaar enkel met de verbouwing is het een heksenketel.
maar het is een algehele verbouwing dus duurt het nog wel enkele maanden

25-01-2003, 23:51
ik raad je aan, laat in de eerst plaats al niet alles tegelijk bijeen komen, want dan flash je letterlijk door, hou alles regelmatig bij, je hoeft er geen schema ofzo voor op te maken, maar regelmatig werk helpt enorm!
wat ik doe is alles op het moment zelf proper houden, natuurlijk moet je schoonmaken, maar als je die taak wat wilt verlichten, kan je het volgende doen: als je (zoals jij zelf zei) kookt, onmiddellijk het fornuis opkuisen, als je kleren strijkt, vouw ze ook op en berg ze ineens weg, (gooi ze niet op de zetel en denk "a dat doe ik morge wel" want dan begint het opstapelen), als je iets neemt, dan zet je het na gebruik op de ertoe behorende plaats terug, enzovoort,
je moet er geen obsessie van maken natuurlijk want de zus van een vriendin van me heeft dat probleem gecreëerd.. zij is voortdurend non-stop bezig met stofzuigen, schoonmaken, boenen, afwassen, strijken, echt een beetje overdreven..
maar beter té hygienisch dan een containerpark...

25-01-2003, 23:56


hahhaa je had me beter aan kunnen raden een goede vrouw te huwen en eventueel voor haar een werkster in dienst te nemen ofzo

25-01-2003, 23:58

Citaat:
Origineel gepost door ferozkalloe34
hahhaa je had me beter aan kunnen raden een goede vrouw te huwen en eventueel voor haar een werkster in dienst te nemen ofzo
dat is ook een optie natuurlijk...

26-01-2003, 00:04
nou weet je ik red me 5 jaar alleen en dat gaat me goed af ,wat betreft vrouwen ben ik erg selectief dus daar zal verlopig geen schot in zitten denk ik ,maar zeg nooit, nooit.
ik denk zelfs dat ik schoner ben dan veel vrouwen in huis.
mijn afstandbediening ligt jaren op 1 plek als ik het daar neerzet dan loopt het niet weg als je begrijpt wat ik bedoel

Pagina's : [1] 2 3 4