Bekijk volle/desktop versie : Filmmaker ‘Innocence of Muslims’ blijkt crimineel



15-09-2012, 11:12
De politie in Californië heeft de vermoedelijke maker van de omstreden anti-islamfilm meegenomen voor ondervraging. Filmmaker 55-jarige Basseley Nakoula (meer waarschijnlijk een pseudoniem van Steve Klein, red) werd in 2009 veroordeeld voor bankfraude, met een proeftijd van vijf jaar. Nakoula wordt verdacht van nieuwe strafbare feiten. Hij wordt gezien als de man achter de film ‘Innocence of Muslims’ die moslims in veel landen heeft aangezet tot hevige protesten. Volgens de politie in Los Angeles is Nakoula vrijwillig meegegaan naar het politiebureau. Nakoula noemt zichzelf een koptische christen. Onder de naam Sam Bacile zou hij het script voor de omstreden film hebben geschreven en hem vervolgens hebben gedraaid. In zijn proeftijd was het Nakoula verboden om met computers te werken of op het internet te surfen zonder toestemming van justitie.

Google heeft de anti-islamfilm ‘Innocence of Muslims’ geblokkeerd in India en Indonesië, omdat de film in strijd is met de wetgeving in die landen. De Indonesische regering diende eerder zelf een verzoek in bij het bedrijf om te voorkomen dat de bevolking de video op YouTube kon bekijken. Google is eigenaar van YouTube.

De film is door Google ook in Libië en in Egypte geblokkeerd,”vanwege de zeer gevoelige situatie in deze landen”. Google doelt daarmee op de gewelddadige demonstraties die ontstonden na het uitkomen van de film. Pakistan en Afghanistan stelden afgelopen week zelf een blokkade in. Google heeft laten weten de film niet offline te halen. Volgens het bedrijf is de video niet in strijd met de interne regels. Het Witte Huis had Google gevraagd om te kijken of met de controversiële video geen regels worden overtreden.

Bij de protesten in verschillende Arabische landen zijn meerdere doden en gewonden gevallen. De reden voor de ophef is onder meer dat het in de islam verboden is om de profeet Mohammed af te beelden. Ook in Australië zijn protesten geweest tegen de film. Honderden moslims gingen in de hoofdstad Sydney de straat op. Een van de betogers droeg een bord met de tekst ‘Onthoofd iedereen die de profeet beledigt’. De politie zette traangas in, nadat demonstranten agenten hadden bekogeld met flesjes water.

http://www.camilleri.nl/2012/09/filmmaker-innocence-of-muslims-blijkt-crimineel/

15-09-2012, 11:13


http://www.telegraaf.nl/buitenland/12948026/__Maker_anti-islamfilm_verhoord__.html


Het blijkt een Egyptenaar te zijn.........................

15-09-2012, 11:17

Citaat door adje:
http://www.telegraaf.nl/buitenland/12948026/__Maker_anti-islamfilm_verhoord__.html


Het blijkt een Egyptenaar te zijn.........................
wow, de telegraaf die de nuance kan brengen tussen religie en staats identiteit van een persoon. knap van de telegraaf

15-09-2012, 11:25
Wel balen dat het een Egyptenaar blijkt te zijn, nu moeten ze weer wat nieuws verzinnen om tegen het westen te schoppen.
Gaan ze nu eigenlijk bij het Egyptische consulaat rellen?

15-09-2012, 11:27



Citaat door Ojram:
Wel balen dat het een Egyptenaar blijkt te zijn, nu moeten ze weer wat nieuws verzinnen om tegen het westen te schoppen.
Gaan ze nu eigenlijk bij het Egyptische consulaat rellen?
Dat zou wel een logische conclusie moeten zijn. Maarja beschikt men wel over de nodige logica ?

15-09-2012, 11:31
Een kopt waarschijnlijk. uitleveren aan egypte maar en hem daar volgens de sharia berechten.