Bekijk volle/desktop versie : Tbs'er op verlof verkracht begeleidster



12-09-2012, 11:38
De geesteszieke zou bijna 'genezen' verklaard zijn.





De tbs'er die ervan wordt verdacht tijdens een begeleid verlof zijn begeleidster te hebben verkracht stond op het punt een begeleidwonentraject in te gaan. Hij ging al ongeveer een jaar met proefverlof, zegt zijn advocaat Rob Oude Breuil woensdag. Hij spreekt tegen dat zijn cliënt op het punt stond genezen te worden verklaard, zoals De Telegraaf woensdag schreef. "Dat zou pas het geval zijn geweest als hij ongeveer een jaar zonder problemen in het begeleid wonen traject had gezeten.

"Er was volgens de advocaat een duidelijke aanleiding waarom zijn 28-jarige cliënt het afgelopen weekeinde in de fout ging. Omdat zijn cliënt in zogenoemde beperking zit, mag hij daar echter niet over uitwijden. Hij zegt verder dat zijn cliënt erg onder de indruk van het gebeuren is en spijt heeft. De man verbleef in tbs-kliniek Oldenkotte in het Gelderse Rekke. Hij had tbs opgelegd gekregen voor zedendelicten.


Tijdens een fietstocht die hij met zijn begeleidster maakte door het grensgebied van Nederland en Duitsland viel hij de vrouw plotseling aan en verkrachtte hij haar. Hij zou de vrouw ook geprobeerd hebben te vermoorden. Daarna vluchtte hij, maar een paar uur later werd hij aangehouden. Voorlopig zit hij in de cel. De rechtbank in Almelo heeft zijn voorlopige hechtenis dinsdag met veertien dagen verlengd. Alle verloven van de kliniek zijn nu uit voorzorg ingetrokken.

12-09-2012, 11:48


http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4397421

12-09-2012, 12:12
Ze moeten vooral blijven door gaan met de gasten los te laten in onze samenleving!!