Bekijk volle/desktop versie : Badr Hari een 'parel voor de samenleving'



20-08-2012, 14:29

Citaat door Bill:
AMSTERDAM - Columnist Leon de Winter neemt het op voor kickbokser Badr Hari, die verdacht wordt van ernstige mishandeling van reisondernemer Koen Everink. De publicist noemt Hari 'een fenomeen', een 'schitterende sportman' en 'een parel voor de samenleving'.





Foto: Ruud van der Linden





De Winter heeft de voormalig wereldkampioen K1-vechten een jaar geleden leren kennen in een duur hotel in Amsterdam. Al snel voelde de columnist sympathie voor Hari, schrijft hij in zijn column. De Winter meent dat Badr Hari agressie en provocatie oproept, 'alleen al door zijn verschijning'. "Zijn aanwezigheid verstoort de mannelijke pikorde. Alle alfamannetjes raken van streek als Badr binnenstapt", staat te lezen in de column in Elsevier.
Volgens de columnist wordt Badr Hari uitgedaagd door andere mannen, "zeker als ze gezopen en gesnoven hebben." Wat had slachtoffer Koen, een getrouwde man, ‘s nachts om half vier in de Arena te zoeken, en wat zat er zoal in zijn bloed?", vraagt De Winter zich hardop af.
Schitterende sportman. De Winter koestert niets dan sympathie voor de kickbokser en vindt hem een 'schitterende sportman', met "helaas een aantal zwaktes."
"Daaraan moet hij nu ‘werken’. Hij kan een parel voor de samenleving worden. Maar hem straffen met een gevangenisstraf die zijn loopbaan kapot maakt, is hetzelfde als levenslang."

Bron : De Telegraaf
.

20-08-2012, 14:37


Kom eens uit de kast rooie rakker, een foto veranderen na kritiek maakt je niet anders.