Citaat door elfjes:Deeg;
200 gram creme fraiche
snufje zout
250 gram bloem
Vulling;
500 gram pindas
100 gram poedersuiker
Voor het deeg, doe in een schaal creme fraiche met een snufje zout en voeg beetje bij beetje de bloem toe, tot dat je een glad deeg krijgt zonder klontjes. Laat de deeg in de koelkast minstens 1 uur rusten.
Voor de vulling Doe de pindas een paar minuten in de oven en laat ze koud worden. Mix de afgekoelde pindas met de suiker tot een kneedbaar deeg is ontstaan. verrdeel dit in bollen en maak er 5 cm dikke staven van. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel dit in even veel bollen als de staven van pindas. Roliedere deegbal uit tot een rechthoekige lap. Leg een pindastaaf op het deeg en rol het deeg helemaal om de pindastaaf heen en snijd overtollige deeg af met een mes. Maak de staven wat platteren snijd de gevulde staven in stukjes van 0,5 cm leg ze in een ingevette bakblik en laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven.
Ik had een ander recept wat ingewikkelder was weet ik nog maar ga deze uitproberen!!
Dank je wel xx