Bekijk volle/desktop versie : Joodse jodenhater stapt op uit extreemrechtse partij



15-08-2012, 20:45


[FONT=Arial]AMSTERDAM - Csanad Szegedi, van de Hongaarse extreemrechtse partij Jobbik, is opgestapt. Szegedi staat bekend om zijn hatelijke commentaren over joden, maar blijkt zelf joods te zijn.[/h]

Zijn oma heeft in de Tweede Wereldoorlog zelfs in Auschwitz gezeten, zijn opa in diverse werkkampen.De ouders van de moeder van de 29-jarige politicus zijn joods en dat betekent volgens de regels van het jodendom dat hij dat technisch gezien ook is, ook al doet Szegediniets met het geloof.

De aanleiding voor de ophef is een geluidsopname uit 2010. Daarop is te horen hoe Szegedi door een veroordeelde misdadiger wordt geconfronteerd met bewijzen dat hij joods is. Hij klinkt verrast en biedt de man vervolgens zwijggeld en een baantje aan. Szegedi claimt dat de tape bewerkt is, maar dat gaat er niet in bij zijn partij.
Jobbik zette hem onder druk om op te stappen en dat gebeurde dan ook, schrijven diverse Amerikaanse media. Ook moest Szegedi zijn zetel in het Europese Parlement opgeven. De officiële reden was de poging tot omkoping.

Bron