Bekijk volle/desktop versie : Briwat



15-08-2012, 11:27
Selam dames,

Ik heb een vraagje over jullie amandel briwats, welke honing gebruiken jullie? Of maken jullie suikersiroop..??

Hoor graag van jullie!!


15-08-2012, 13:47


iemand een recept hiervan spoeddd!!

15-08-2012, 15:32
Ingrediënten

•250 g amandelen
•100 g poedersuiker
•50 g boter
•1/2 el kaneel
•1 snufje arabische gom (meska horra)
•halve marokkaanse theeglas oranjebloesemwater (mazhar)
•filo deeg
•1 eidooier
•, zonnebloemolie
•500 g honing


1. Pel de amandelen. Dit gaat eenvoudig door er heet water over te gieten.
2. Plaats de amandelen in een mixer en hak ze fijn.
3. Meng de gehakte amandelen samen met de suiker, kaneel, gesmolten boter, arabische gom (meska horra) en het oranjebloesemwater (mazhar)
4. Meng het geheel goed door elkaar. Als het mengsel te droog is, voeg er dan extra boter aan toe. Honing toevoegen kan ook om het te binden.
5. Maak van het mengsel kleine bolletjes ter grootte van een walnoot.
6. Snijd het filodeeg in lange repen.
7. Plaats een bolletje van het mengsel op het gesneden filodeeg en vouw het tot een driehoekje. Het uiteinde van het deeg besmeer je met het eigeel.
8. Bak de briwat mooi goudbruin in een pan met zonnebloemolie.
9. Dompel de briwat in een pan met verwarmde honing en laat deze even zitten (2 minuten).
10. Plaats de briwat in een vergiet en laat deze even uitlekken.

15-08-2012, 16:09
Ze3ma niemand die ze maakt?

15-08-2012, 18:49


Ik gebruik altijd de honing van de aldi of van de ah huismerk.
Die vind ik de beste beter dan die van bij de marokaan.

15-08-2012, 18:50
aldi,ah,lidl daar koop ik het meestal.

16-08-2012, 10:42
thank you lady's!!!!! gewoon de honing als die je voor chebbakia gebruikt dus.. die van de lidl is alleen te koop in spuitfles tog