Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse vissoep.



14-08-2012, 16:15
Wie kan mij vertellen hoe ik Marokkaanse vissoep kan maken?

Mijn dank is groot.

15-08-2012, 18:50


sorry maar ik doe het even zo uit het hoofd dus geen schema van benodigheden.

Je neemt gamba`s hoeveelheid naar eigen keus wel met schil(want die schil heb je nodig voor je bouillon).
Ik gebruik ogeveer een soepkom gamba`s. Als je nog een vissoort in de diepvries, kan je devis er ook bij koken, alleen die haal je er wat eerder uit.

Je gaat de gamba´s ontvellen, en die schil gooi je in een pan met ruim kokend water, dit laat je ongeveer 30 tot 45min koken.

Nog een andere pan met kokend water, hierin kook je je groente, Ik gebruik 1wortel, klein stukje pompoen, 1 of twee tomaten, dit kook je. Als de groente gekookt zijn, doe je ze in een blender +peterselie bijelkaar mixen.

HEt water waar je je gambas en je vis in hebt gekookt gebruik je als je bouilon. Gebruik eerst een zeef om die gamba´s eruit te halen, dit doe je door een andere pan te gerbuiken,. Maar je gebruikt diezelfde pan waar die gamba´s in hebben gezeten.


de groentemix doe je in een grote pan dit laat je op zacht vuur een beetje borrelen dit kruid je,... marokkaanse kruiden en een visknorr blokje, dan doe je er die water van die gambas bij.

Dit laat je lekker koken, op het laatst een meelpapje erbij,...Eerst de vermecelli erbij,..en daarna pas de gambas, en de vis moet je goed ontvellen van graat en schubben. Die vis ga dan in stukjes erbij aantoevoegen, en dan eetsmakelijk,..het is echt lekker

15-08-2012, 18:50
ik hoop dat het duidelijk voor je zal zijn.

17-08-2012, 13:07

Citaat door go_girl:
sorry maar ik doe het even zo uit het hoofd dus geen schema van benodigheden.

Je neemt gamba`s hoeveelheid naar eigen keus wel met schil(want die schil heb je nodig voor je bouillon).
Ik gebruik ogeveer een soepkom gamba`s. Als je nog een vissoort in de diepvries, kan je devis er ook bij koken, alleen die haal je er wat eerder uit.

Je gaat de gamba´s ontvellen, en die schil gooi je in een pan met ruim kokend water, dit laat je ongeveer 30 tot 45min koken.

Nog een andere pan met kokend water, hierin kook je je groente, Ik gebruik 1wortel, klein stukje pompoen, 1 of twee tomaten, dit kook je. Als de groente gekookt zijn, doe je ze in een blender +peterselie bijelkaar mixen.

HEt water waar je je gambas en je vis in hebt gekookt gebruik je als je bouilon. Gebruik eerst een zeef om die gamba´s eruit te halen, dit doe je door een andere pan te gerbuiken,. Maar je gebruikt diezelfde pan waar die gamba´s in hebben gezeten.


de groentemix doe je in een grote pan dit laat je op zacht vuur een beetje borrelen dit kruid je,... marokkaanse kruiden en een visknorr blokje, dan doe je er die water van die gambas bij.

Dit laat je lekker koken, op het laatst een meelpapje erbij,...Eerst de vermecelli erbij,..en daarna pas de gambas, en de vis moet je goed ontvellen van graat en schubben. Die vis ga dan in stukjes erbij aantoevoegen, en dan eetsmakelijk,..het is echt lekker
Dank je wel.

Wat voor vis doe je er in, behalve gamba's? Is diepvries zeevruchten, die je ook gebruikt voor pastilla, ook prima te gebruiken?