Bekijk volle/desktop versie : Opzoek naar broeders/zusters die.....



14-08-2012, 00:29
Assallamoe Alaikoem,


Die minimaal€10,- willen doneren aan smj. De moskee heeft nogsteeds schulden: De stand is nu €215.625,-

Wie doneert omwille van Allaah?

Een man vroeg de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem): “O Boodschapper van Allah, welke liefdadigheid is het beste?” Hij (vrede en zegeningen zij met hem) antwoordde:
“Liefdadigheid uitgeven terwijl je gezond bent, verlangt naar rijkdom en armoede vreest. Stel het geven van liefdadigheid niet uit tot je op je doodsbed ligt en dan zegt: ”Geef zoveel aan die en zoveel aan die”, want op dat moment is het bezit niet (meer) van jou, maar is het (reeds) van hen.”
Deze overlevering werd overgeleverd door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). De hadith staat vermeld in Bukharie.


“Wanneer de mens sterft, houden zijn daden op, behalve drie: een doorlopende liefdadigheid, kennis waar anderen profijt van hebben of een oprechte zoon (of dochter) die smeekbeden voor hem verricht.”
Deze hadith werd overgeleverd van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Sahih Muslim.

“Bescherm jezelf tegen het vuur, al is het door het weggeven van een halve dadel.”
Deze hadith staat vermeld in Bukharie en Muslim en is overgeleverd door Adi ibn Haatim (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem).


Wil je doneren? Info staat in mn OT

Kijk LIVE mee http://www.smj-moskee.nl


wa sallamoe alaikoem,
OumHH[/SIZE]

14-08-2012, 00:49


Wie kijken er mee?