Bekijk volle/desktop versie : Broeder in nood!



13-08-2012, 11:18
Bismillâhi Rahmâni Rahîm, Alhamdulillâhi Rabbil 'Âlamîn was-salâtu was-salâmu 'alâ nabiyyinâ Muhammadin wa 'alâ ahlihi wa ashâbihi aj'ma'în amma' ba'd.

In de Naam van Allâh, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

As-salâm 'alaykum warahmatullâhi wa barakâtuh beste broeder of zuster,

Inshâ'Allâh gaat het goed met je en geniet je volop van de zegeningen van de Ramadân. In deze gezegende maand willen wij een beroep op je doen. Wij hebben het betreurenswaardige bericht ontvangen dat er een bekeerde broeder is die in financiële moeilijkheden verkeert. Zonder dat onze broeder er iets aan kon doen, zijn er schulden ontstaan waardoor hij spoedig afgesloten kan worden van gas, elektra en water. Daarnaast loopt onze broeder het risico spoedig uit zijn woning gezet te worden.

Wij hebben van onze broeder kopieën mogen ontvangen waarmee hij heeft kunnen aantonen dat hij daadwerkelijk een groot financieel probleem heeft en dat er momenteel beslag is gelegd op een deel van zijn bijstandsuitkering en zijn volledige zorgtoeslag. Door het beslag op een deel van zijn bijstandsuitkering en zijn volledige zorgtoeslag is zijn inkomen onder de bijstandsnorm gedaald en heeft hij het nu heel erg moeilijk. Hij kan in principe niet rondkomen hierdoor en moet zich, terwijl hij daar lichamelijk (door medische omstandigheden) niet toe in staat is, in allerlei bochten wringen om zodoende toch ergens geld vandaan te halen. Het moment is daar dat hij ieder moment uit huis gezet kan worden. Door omstandigheden is het voor onze broeder ook niet mogelijk om gebruik te kunnen maken van reguliere schuldhulpverlening of om hulp te krijgen van zijn familie en is hij volledig afhankelijk van de umma die hem als broeder in de Islâm heeft omarmd. Daarom willen wij namens onze broeder een beroep op je doen.

Wij hebben de intentie om voor de broeder in de gezegende maand Ramadân €5200,- in te zamelen zodat hij weer kan ademhalen en weer een normaal leven kan leiden. Om dit bedrag voor onze broeder zo spoedig mogelijk bij elkaar te krijgen willen wij je omwille van Allâh de Verhevene vragen om 10 Euro sadaqa te geven. Ook komt deze broeder in aanmerking voor zakâ als men deze nog niet heeft uitgegeven. Meer geven is natuurlijk meer dan welkom.

Je kunt een PM sturen voor de betalingsgegevens of melden in de topic dat je een PM wilt hebben of ons mailen op: moslims.in.dialoog@hotmail.com

Ook kun je zelf geld verzamelen voor deze broeder door bij familieleden en vrienden dit onder de aandacht te brengen en de donaties op te halen.

Geef dit door via social media zoals Facebook, Hyves en op verschillende fora etc.

Wij willen onze broeder z.s.m. uit deze benarde situatie halen. Allâh de Verhevene zegt namelijk in de Luisterrijke Qur'ân (interpretatie van de betekenis):

"De aalmoezen zijn alleen voor de armen en de behoeftigen en voor degenen die daarbij werkzaam zijn en voor degenen wier hart verzoend is (o.a. nieuwe moslim) en voor de slaven en voor degenen die schuld hebben en voor de zaak van Allâh en voor de reiziger; dit is een gebod van Allâh. En Allâh is Alwetend, Alwijs. {Qs 9:60}

Daarnaast is er door Abû Hurayra (moge Allâh tevreden met hem zijn) overgeleverd dat de profeet Muhammad (vrede en zegeningen zij met hem), heeft gezegd (interpretatie van de betekenis):

"Degene die een gelovige ontlast (van een probleem) op deze wereld, Allâh zal een last van hem wegnemen op de Dag des oordeels... En Allâh zal Zijn dienaar net zo lang helpen, als Zijn dienaar zijn broeder helpt" (Muslîm)

Stel jezelf eens voor dat jij of een geliefd familielid in een dergelijke situatie terecht zouden komen. We kunnen onmogelijk de andere kant opkijken, terwijl we weten dat een bekeerde broeder elke dag en nacht met stress leeft en niet weet of hij in de avond nog in zijn eigen bed kan slapen.

Mocht het zo zijn dat je graag wilt doneren, maar hier financieel niet toe in staat bent, dan willen wij je vragen om du'a te doen voor deze broeder want door Anas ibn Mâlik (moge Allâh tevreden met hem zijn) is overgeleverd dat onze geliefde profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd:

"Niemand van jullie gelooft (oprecht) totdat hij voor zijn broeder wenst wat hij voor zichzelf wenst." (Bukhâr&icirc

Voor verdere vragen en/of opmerkingen kunnen jullie ons altijd mailen op: moslims.in.dialoog@hotmail.com

We vertrouwen op Allâh de Genadevolle, vervolgens vertrouwen we ook op jouw hulp inshâ'Allâh.

Moge Allâh de Barmhartige jou rijkelijk belonen en onze vasten en goede daden accepteren en onze gebeden verhoren en onze zondes vergeven, Allâhumma amîn.

Subh'ânaka Allâhumma wa bihamdik, ash-hadu allâ illâha illâ anta, astaghfiruka wa atûbu ilayk.

Wa ‘alaykum as-salâm warahmatullâh,


Projectgroep Moslims In Dialoog (MID)

13-08-2012, 22:14


UP en doneer in de laatste dagen van de Ramadân!

14-08-2012, 13:02
Kom op broeder en zusters!

14-08-2012, 19:18
Wellicht is het vannacht Laylat-ul-Qadr, dus des te meer reden om te doneren!

15-08-2012, 15:20


Geef op de weg van Allâh en help deze broeder!

16-08-2012, 17:01
Ik wil PM'tjes zien!

23-08-2012, 10:36
Kom op broeders en zusters!

Het project is verlengd tot 1 september, doneer snel!

23-08-2012, 12:06
ik wil ook wat geld pm mij ook! oja het is voor een vroom doel natuurlijk!!!!!:$