Bekijk volle/desktop versie : Waarheid!!!



09-08-2012, 14:58
Beste broeders & zusters, vandaag (8 augustus) zijn de laatste tien dagen van Ramadan aangebroken.

Deze tien dagen hebben een grote verdienste bij Allah de meest Verhevene. Het was de gewoonte van onze nobele profeet salallaaho 'alayhi wa sallem om de laatste tien dagen van deze gezegende maand extra goed te benutten.

'Aicha radia Allaho 'anhaa overlevert dat de profeet salallaaho 'alayhi wa sallem zich in de laatste tien dagen van Ramadan meer inspande voor de aanbidding dan andere dagen. [Sahih Moslim]

Hij was gewoon om als de laatste tien dagen aanbraken zijn vrouwen wakker te maken zodat ook zij deze gezegende nachten in aanbidding door brachten. Dit geeft des te meer aan hoe groot de verdienste van deze nachten is.

In deze laatste tien dagen bevindt zich een nacht die beter is dan 1000 maanden! Deze nacht is Lailatoelqadr.

Allah zegt:

Voorwaar, Wij hebben hem (de Koran) neergezonden in de Waardevolle nacht (Lailatoelqadr).

En wat doet jullie weten wat de Waardevolle Nacht is?

De Waardevolle nacht is beter dan duizend maanden.

Soerah Al Qadr vers 1 t/m 3.

Het is niet bekend op welke dag deze gezegende nacht valt, dit motiveert de moslim om iedere nacht van de laatste tien dagen goed te benutten. Wel is de kans groter op de oneven nachten.

Dus de 21e (nacht van vandaag), 23e, 25e enz. Met nacht wordt de tijd van zonsondergang tot de dageraad (fajr) bedoeld.

En de profeet salallaaho 'alayhi wa sallem zegt: "Wie Lailatoelqadr staat (in gebed), diens voorgaande zonden worden vergeven." [al-Boecharie]

Ontneem jezelf deze grote beloning niet door een Taraweeh gebed te missen in deze laatste tien nachten.

'Aicha radia Allaho 'anhaa vroeg de profeet salallaaho 'alayhi wa sallem: 'Als ik wist welke nacht Lailatoelqadr zou zijn, wat dien ik dan te zeggen?' De profeet zei, zeg: "O Allah U bent Vergevensgezind en houdt van vergeven, vergeef mij." [Ibn Maajah]

De smeekbede in het Arabisch:

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي

Wij dienen deze smeekbede vaak te herhalen in deze gezegende nachten, in navolging van het advies van onze profeet. En hopend op Allah's vergiffenis.

Beste broeder of zuster: heb je het gevoel dat je de voorgaande 20 dagen van Ramadan niet hebt doorgebracht zoals het hoort en zoals Allah daar tevreden mee is?

Dan is de kans voor verbetering nu binnen handbereik.

Grijp deze gezegende dagen & nachten aan om dichter tot Allah te komen met het verrichten van de Taraweeh (gezamenlijke nachtgebed), smeekbedes en het reciteren van de Qoraan.

Weet dat er een dag zal komen waarop mensen blij zullen zijn wanneer zij de grote beloning van hun goede daden aanschouwen, en dat anderen minder blij zullen zijn. Het is aan jou om te beslissen bij welke van de twee jij wilt zijn.

Stel je eens voor dat jij in deze gezegende dagen Allah's tevredenheid en welbehagen bereikt en Hij jou geluk schenkt in dit leven en eeuwig geluk in het hiernamaals...

Stuur het door; "wie aanspoort tot het goede, heeft dezelfde beloning als degene die ernaar handelt." [Sahih Moslim]