Bekijk volle/desktop versie : De laatste 10 belangrijke dagen !!



09-08-2012, 14:55

Citaat door Islamvrijdag:
BismiAllahi r-Rahmani r-Raheem

Assalam alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh,

Hoewel we iedere dag goed zouden moeten besteden, zijn er dagen, nachten en maanden waarin we onze tijd nog beter zouden moeten besteden. Er zijn dagen, nachten en maanden die beter zijn bij Allah dan andere dagen, nachten en maanden. Zo is de maand Ramadan één van de maanden die verheven is bij Allah. Tijdens deze maand kunnen we door vasten en het vermeerderen van aanbidding gigantische beloningen verkrijgen.

En het is tijdens deze maand dat er een nacht voorkomt die beter is dan 1000 maanden. Het is de nacht Lailatul Qadr, de waardevolle nacht die geen gelijke kent. Allah zegt in de Koran over Lailatul Qadr: Voorwaar, Wij hebben hem (de Koran) neergezonden in de Waardevolle nacht (Lailatul Qadr). En wat doet jullie weten wat de Waardevolle Nacht is? De Waardevolle Nacht is beter dan duizend maanden. De engelen en de geest (djibriel) daalden in haar neer met de toestemming van hun Heer, voor elke beschikking. Vrede heerst (in deze nacht), tot aan de ochtendschemering. (Surah Al-Qadr).

Vanwege deze bijzondere status en grote waarde zouden we deze nacht, die in de laatste 10 nachten van de Ramadan valt, goed moet benutten door onze aanbidding te vermeerderen. We zouden tijdens deze nacht meer daden van aanbidding moeten verrichten. En niet zomaar, want de beloning is gigantisch. De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft immers over deze nacht gezegd: “Degene die tijdens Lailatul Qadr opblijft en bidt vanuit geloof en in de hoop op een beloning, zijn voorgaande zonden zullen worden vergeven.” (Boekhaarie & Moeslim, door Aboe Hoeraira).

Als iedereen eerlijk zou zijn tegenover zichzelf, dan is er niemand op deze wereld aanwezig die deze vergeving niet nodig heeft. Iedereen is behoeftig aan de Vergeving van Allah, niemand uitgezonderd. Het is daarom een prachtige kans voor eenieder onder ons om deze nacht te zoeken in de laatste tien nachten van de Ramadan en om deze nacht te benutten.

We zouden tijdens deze nacht onze gebeden moeten vermeerderen en andere daden van aanbidding moeten verrichten. Zo zouden we meer Koran kunnen reciteren, Allah lofprijzen en smeekbeden verrichten. We zouden Allah meer om vergeving en beloning moeten vragen. En ook zouden we onze omgeving moeten aansporen om meer daden van aanbidding te verrichten. Dit was immers ook de gewoonte van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) bij zijn eigen familie. Hij wekte hen om aanbidding te verrichten tijdens deze laatste tien nachten. (Boekhaarie & Moeslim, door Aisha).


Aisha (moge Allah tevreden met haar zijn) vroeg eens aan de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) welke smeekbede zij zou moeten zeggen wanneer Lailatul Qadr aangebroken was. Hij (vrede en zegeningen zij met hem) leerde haar toen om te zeggen: O Allah, U bent de Meest Vergevingsgezinde en U houdt van vergeving, dus vergeef mij. (Ahmed, Ibn Maadjah & At-Tirmidhi, door Aisha).

Bekijk hier de hele smeekbede Lailatul Qadr, met de Arabische tekst en de transcriptie ( http://www.duakracht.nl/vasten-ramadan/dua-lailatul-qadr ).

[SIZE=4]Wanneer is Lailatul Qadr?
Aisha heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zei: “Zoek Lailatul Qadr tijdens de oneven nachten van de laatste tien dagen van de Ramadan.” (Boekhaarie & Moeslim).

Het meest correcte is dat Lailatul Qadr plaatsvindt tijdens de laatste tien nachten van de Ramadan en specifieker tijdens de laatste zeven nachten. Daarbij is het waarschijnlijker dat deze nacht op één van de oneven nachten valt. En het meest waarschijnlijke is dat Lailatul Qadr op de 27e nacht van de Ramadan plaatsvindt. Deze nacht wordt vermeld in een hadith van Ubai ibn Ka’b, die vermeld staat in Moeslim.

Maar er is geen zekerheid dat Lailatul Qadr op de 27e nacht plaatsvindt. De meest correcte uitspraak is dat Lailatul Qadr tijdens de laatste 10 nachten plaatsvindt en dit is door meer dan 40 geleerden vastgesteld. We zouden er daarom beter voor kunnen kiezen om de laatste tien nachten van de Ramadan allemaal in aanbidding door te brengen. Op deze manieren zullen we Lailatul Qadr zeker benutten en in aanmerking komen voor de beloofde beloning. En natuurlijk zijn de overige negen nachten van aanbidding geen verloren werk. Indien onze intentie goed is, zullen we voor al onze inzet rijkelijk beloond worden door Allah, de Rechtvaardige.

Meer lezen over smeekbeden? Bekijk dan http://www.DuaKracht.nl
.