>
>
> Rijst in een blaadje? Wie kent deze recept?
Bekijk volle/desktop versie : Rijst in een blaadje? Wie kent deze recept?
sweetymom
08-08-2012, 13:01
Sellaam aleikoem , ik ben op zoek naar een hapje het is een blaadje ( weet niet wat voor blaadje dit is maar het ruikt naar henna ? ) en er zit rijst in opgerold wie oh wie kent deze recept en wil het met mij delen alvast bedankt en ramadan mubarak allemaal!
mocrotiertje
08-08-2012, 13:16
dolmas? gevulde wijnbladeren
sweetymom
08-08-2012, 13:18
Wijn? Mijn man heeft het gister mee gekregen het was erg lekker
mocrotiertje
08-08-2012, 13:25
ja zo heet het omdat het druivenblden zijn hh
Sienna-la
08-08-2012, 13:39
Ik denk dat je Turkse dolmas bedoeld. Dat is rijst in een wijnblad en inderdaad erg lekker.
Ik heb er zelf geen recept van. Maar via google kun je diverse recepten vinden.
Een voorbeeld:
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/133272/gevulde-wijnbladeren
Miss-Zina
08-08-2012, 13:46
MMMMm jammie die ga ik ook binnenkort maken !!
Recept heb ik gevonden op google !
Alleen weet ik niet of je de rijst van te voren moet koken staat niet bij het recept. Maar dan word de rijst wel heel hard !
Recept: Dolmas
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Turkse keuken
Smaak: Hartig
Techniek: Koken
Soort gerecht: Voorgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje dolmas
(turkse winkel)
2 uien
3 tomaten
300 gr runder of lamsgehakt
half kopje gekookte rijst
2 eetl. fijngehakte peterselie
zout en peper
1 á 2 theel. milde paprikapoeder
3 á 4 eetl.boter
Voorbereiding
Leg de druivenbladeren even in lauw water
om de pekel te verwijderen.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Was de tomaten, dompel ze even in heet water
en trek er de velletjes af.
Snijd de tomaten klein.
Doe 2 eetl boter of olie in pan.
Rul het gehakt aan met de rijst,ui,tomaten,peterselie,paprikapoeder en wat zout en peper.
Bereidingswijze
Leg op elk druivenblad 1 a 2 theel.van de vulling en rol de bladeren op.
Bedek nu de bodem van de pan met de overige druivenbladeren.
Leg er de rolletjes op en giet er 3 dl water met wat zout op.
Voeg tot slot de rest van de boter toe, leg op de rolletjes een bord
zodat ze niet verschuiven en dek de pan af.
Kook de rolletjes 20 a 30 minuten.
Sienna-la
08-08-2012, 14:37
Citaat door Miss-Zina:MMMMm jammie die ga ik ook binnenkort maken !!
Recept heb ik gevonden op google !
Alleen weet ik niet of je de rijst van te voren moet koken staat niet bij het recept. Maar dan word de rijst wel heel hard !
In de originele versie doe je de rijst ongekookt in het blad en kook je de gevulde bladeren in een pan met bouillon.
Maar je kan natuurlijk ook de rijst apart koken en dan de bladeren vullen.
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.