Bekijk volle/desktop versie : Orkanen teisteren zowel China als Mexico



08-08-2012, 06:29



[FONT=Arial]De Chinese meteorologische dienst heeft vanwege de orkaan code rood afgegeven. In Zhejiang zijn zo'n 250.000 mensen geëvacueerd. Ook in Shanghai en omgeving hebben 374.000 mensen noodgedwongen hun huizen verlaten. 30.000 schepen zijn teruggeroepen om een veilige plek in de haven te zoeken.
[/FONT]
[FONT=Arial]Een Chinees persbureau meldt dat er zo'n 130 mensen op het platteland zijn gestrand, maar of er slachtoffers zijn gevallen, is nog niet bekend.
[/FONT]
Wateroverlast
[FONT=Arial]De harde wind en vele regen zorgen voor veel wateroverlast. Volgens een meteoroloog is er op sommige plekken al 20 centimeter water gevallen. De verwachting is dat er de komende dagen nog 10 tot 25 centimeter bij komt.
[/FONT]
[FONT=Arial]Haikui is de derde orkaan binnen een week die de oostkust van China aandoet. Bij de overstromingen en aardverschuivingen die de orkanen Damrey en Saolo veroorzaakten, zijn 23 doden gevallen. Nog 9 mensen worden vermist.

http://nos.nl/artikel/404227-massaevacuatie-chinese-oostkust.html

-------------------------------------------------------

[COLOR=#020051][FONT=Arial][SIZE=5]Orkaan Ernesto trekt naar Mexico
[/FONT]
[FONT=Arial]CANCUN - De tropische storm Ernesto is uitgegroeid tot een orkaan en is op weg naar het grensgebied tussen Mexico en Belize.

De storm brengt zware windstoten en stortregens met zich mee. Dat heeft het Amerikaanse Orkaancentrum dinsdag gezegd.

De Mexicaanse autoriteiten hebben een orkaanwaarschuwing afgegeven en treffen voorbereidingen voor het noodweer. Ook zijn er schuilplaatsen ingericht. Een vissersdorp in de deelstaat Quintana Roo op het schiereiland Yucatán werd ontruimd.

Ruim 1500 mensen werden geëvacueerd en overgebracht naar schuilplaatsen in Chetumal, de hoofdstad van de oostelijke staat. Het gebied is een van de grote toeristische trekpleisters van Mexico.

[h=2]Bespaard[/h]Ernesto trok zaterdag het Caribisch gebied binnen, parallel aan de Hondurese kust. Het land bleef echter ellende bespaard. Ook Nicaragua, waar honderden mensen die langs de kust wonen werden geëvacueerd, merkte weinig van de storm.

Ernesto is de tweede grote storm van het orkaanseizoen. De verwachting is dat Ernesto woensdagochtend tussen 05.00 en 06.00 uur Nederlandse tijd aan land komt.

http://www.nu.nl/buitenland/2878718/orkaan-ernesto-trekt-mexico.html

[/FONT]
[/COLOR]

08-08-2012, 08:04


Nou lekker dan, orkanen, droogte, tornado's, aardbevingen/tsunami's, vulkaan uitbarstingen ...

Einde der tijden iemand?