Bekijk volle/desktop versie : Fysiotherapie



07-08-2012, 15:39
Beste Collegae, Vrienden,

Ik ben op dit moment werkzaam als HR adviseur binnen de zakelijke dienstverlening. Ik doe dit al ruim 7 jaar en heb het zo gehad met het gezeur en gezeik op kantoor. Bovendien verdien ik geen bal!
Ik ben aan het nadenken over me om laten scholen. Ik heb bv na mijn HEAO opleiding rechten (uni) willen studeren, maar ben gaan werken vanwege financien. Nu zit ik eraan te denken om die studie op te gaan pakken. Alleen ik twijfel nog, aan de ene kant het financiele aspect en de druk van de combinatie:een gezin, werk en studie. Aan de andere kant vanwege weer die kantoorbaan. Uiteindelijk komt het daar namelijk op neer.
Ik ben ook aan het nadenken over iets totaal anders nl, de opleiding tot fysiotherapeut gespecialiseerd op gebied van kinderen of gehandicapten.
Wie kan mij vertellen over zijn/haar ervaring als fysiotherapeut of over de opleiding tot fysiotherapeut?

Ik stel jullie reactie zeer op prijs.

Bedankt!

14-08-2012, 16:49


De opleiding is top! Ikzelf ga naar het 3e leerjaar, er geldt bij sommige scholen wel een inloot procedure die best wel pittig is. Maar ghair inshallah ik ben er ook doorheen gekomen met gemiddeld een 6,5 .

Wat wil je erover weten dan?

17-08-2012, 02:20
Ik heb de volgende vragen. Ik wil weten of die opleiding en uiteindelijk het werk als fysiotherapeut bij me past? Daar kun jij geen antwoord op geven. Ik ga naar de open dag in november in Breda om er meer beeld bij te krijgen.
Doe jij de opleiding in vol- of deeltijd? ik werk en moet blijven werken. Ik wil weten of het een zware studie is? Hoeveel studeer je gemiddeld? wat is je vooropleiding? Waar volg jij de opleiding?
Wat vind je zo leuk aan de opleiding? Wil jij je gaan specialiseren?
Is het dan zo dat je bij een loting testen/ toetsen moet afleggen? Zo ja wat voor testen zijn dit?

Zo dat zijn een boel vragen. Ik hoop dat je antwoord kunt geven.

Alvast bedankt!

17-08-2012, 16:42
Salaam,

Ik volg de opleiding voltijd, de afgelopen 2 jaar ben ik minimaal 3 dagen naar school gegaan wekelijks. Mijn vooropleiding is geheelwat anders, ik heb namelijk op het MBO juridisch gestudeerd, dit heb ik gedaan omdat de opleiding in sprint vorm werd gegeven, verder niks met de opleiding gehad (nooit niet). Na het behalen van me diploma ben ik verder gaan kijken wat voor mij interessant was om te doen. De opleiding Fysiotherapie sprak me erg aan en omdat er weinig Marokkaanse/islamitische fysiotherapeuten zijn was dit voor mij een extra drang om het te gaan studeren. De ouderen die steeds vaker naar de fysio gaan spreken immers moeilijk de taal.

Ik studeer eerlijk gezegd alleen in de toetsweken, dan pak ik 2 weken de tijd om van alles een samenvatting te maken. De les bereid ik niet echt voor maar dit is eigenlijk wel de bedoeling. Ze zeggen dat de opleiding moeilijk is, maar als het je echt interesseert is de opleiding een makkie!

Ik ben nu bezig met een extra vak wiskunde om mijn vervolg studie te doen n.l. fysiotherapiewetenschappen mocht ik dit met succesbehalen dan ga ik specialiseren. Waarin weet ik niet dat ligt nog te ver in de toekomst.

In Utrecht waar ik me heb ingeschreven is er een loting, dit houdt in inschrijven voor de studie en ingeloot worden. Geen toetsen of testen, ik weet niet hoe het bij andere scholen zit.

Een vraag aan jou: hoe zie jij het werk Fysiotherapie? Ik las dat je wilt specialiseren in kinderen, waarom kinderen?

Zorg dat je goed geïnformeerd wordt tijdens de open dag in Breda en als jij er goed bij voelt dan moet je het doen. Wat je leuk vind ga je ook met plezier doen.

Mocht je nog ergens info over willen? ik beantwoord ze graag.

Asallamu'ailkom!

30-08-2012, 20:05


Hoi,

Ten eerste wil ik je bedanken voor je openheid. Top!
In Breda is er idd ook sprake van inloting.
Waarom kinderen: omdat ik daar iets mee heb. Ik heb zelf 3 kinderen en vind kinderen te gek!
Maar ik weet het nog niet hoor. de marokkaanse doelgroep spreekt mij ook aan. Om dezelfde reden als die jij noemt.
Mijn moeder gaat wel eens naar de fysio, maar vaak denk ik snapt diefysio wel wat je bedoelt?

Ik zou het leuk vinden om zo contact te houden. jij?

gr!

31-08-2012, 15:41
Salaam,

Geen dank, ik doe het met plezier!

Anders moet je een keer met je moeder mee gaan naar de fysio en kijken hoe het er aan toegaat. Beoordelen hoe de interactie tussen je moeder en de fysio gaat en kijken wat een fysiotherapeut zoal doet. En om het helemaal te controleren zelf in databases zoeken of de fysiotherapeut wel de beste behandeling toepast of dat er een hogere evidentie is voor een andere behandelingsvorm.

Ik vindt het prima om contact te onderhouden.

Groeten en Asallamu'ailkom.

31-08-2012, 15:42
Ok dat van het controleren of er een betere behandeling is kun je beter niet doen haha. Dat zul je wel op de opleiding leren.

03-09-2012, 13:29
hoi hoi,

In november is pas de open dag bij ons in breda. Ik heb geen geduld! Duurt mij veel te lang.
Wanneer is bij jullie de open dag? Op welke school studeer jij eigenlijk?
Op de website staat ook heel weinig info.
Heb jij nog tips?
Ik vind het zo raar om over een weer te mailen zonder dat ik je naam weet?
Ik zal eerts iets over mezelf vertellen. Als jij het wilt kun jij dat ook doen (hoeft niet als je dat liever niet wilt natuurlijk)
Mijn naam is Mimouna en ik ben 33 jaar. Ik kom uit Breda ben getrouwd en heb 3 kinderen.

gr Mimouna

04-09-2012, 18:17
Salaam,

wellicht is de volgende site wat voor jou: http://www.deeltijd-opleidingen.nl/zorg/fysiotherapie/
Hierin staat waar je de opleidingen kunt volgen voor een deeltijd studie fysiotherapie bijv. bij Loi.

Ik ken zelf een man rond de 45 jaar die werkt bij de politie en die samen met mij stage heeft gelopen bij het UMC in Utrecht. Hij studeert bij Thim van der Laan http://www.thimvanderlaan.nl/#/home



Groeten.

10-09-2012, 22:30
oke bedankt voor je informatie tot dusver. ik ga me erin verdiepen en dit toppic verwijderen. het ga je goed en succes met jouw opleiding. ik hoop dat je afstudeert en een bijdrage kunt leveren aan zorg aan de marokkaanse doelroep in Nl.