Bekijk volle/desktop versie : Onweersbuien zorgen voor veel overlast



06-08-2012, 10:57
Zware onweersbuien hebben zondag op verschillende plaatsen in het land voor overlast gezorgd.

In korte tijd liepen veel kelders en wegen onder water. In Hilversum werd een winkelcentrum ontruimd.Winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum werd iets na 18.00 uur ontruimd na een hoosbui. Op een deel van het dak van het winkelcentrum bleef na de bui zo'n vijf centimeter water staan, wat lekkage veroorzaakte. Winkeliers en personeel van de met name getroffen supermarkt in het winkelcentrum moesten het pand verlaten.

Eerder zondagmiddag veroorzaakte regenval problemen rond Rotterdam. Op de A15 bij het Vaanplein stond zoveel water op de weg dat twee rijstroken moesten worden afgesloten. Ook in de provincie Utrecht liepen veel wegen onder. Putdeksels in Baarn en Hilversum lieten los omdat de riolering de grote hoeveelheid water niet aankon. Ook liep een kelder van een pand van de NOS onder water, meldt weerman Gerrit Hiemstra op Twitter.


Aan het begin van de avond trekken de buien richting het noordoosten van het land. De ANWB waarschuwt iets na 19.00 uur voor hagel en onweer in de provincies Flevoland en Friesland.

06-08-2012, 12:33


Ja overlast in mijn phone.