Bekijk volle/desktop versie : Lieve dames! Wie kan mij helpen met hét recept voor visbastilla? TIPS AND TRICS?



02-08-2012, 22:43
Niet alleen zo zeer het recept, maar vooral ook tips waar ik iets aan heb. Ik vraag me altijd af wat voor (filo)deeg jullie gebruiken. Van welk merk is het? Want ik heb een keer eerder filodeeg gehad, maar die brokkelde helemaal uitmekaar.

Welke kruiden doet hem? En wat maakt het extra speciaal?

Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen!


Djazakallahoeghayran!


Wasalaam.

03-08-2012, 02:22


Je kan op youtube intikken "cookingwithalia" en ernaast visbastilla Ps ze is marokaans en heeft veel marokaanse recepten...
Alleen is het wel in het engels.

04-08-2012, 00:03
Ik gebruik die filodeeg waar op de buitenkant baklava op staat afgedrukt.
Uit elkaar gebrokkeld? misschien was de deeg te vochtig? de filodeeg wordt normaalgezien bewaard in de koelkast en niet in de diepvries, dat heb ik ook een keer gedaan en dan brokkelde het ook bij het ontdooien omdat het deeg uitdroogt en te nat wordt.

Qua kruiden, beetje italiaanse kruiden erbij maakt het wel lekker vind ik of oregano, deze gaan goed met de vis. En visboullionblokje ofcourse, deze best pas aan het eind toevoegen zodat de smaak ervan niet verloren gaat.

Ik houd zelf meer van de mhancha dan de originele visbestilla. Wat ik ook lekker vindt is klein beetje pittigheid erin, dus een pepertje erin verwerken of iets meer zwarte peper.
Ik doe ook een klein scheutje ketjap manis bij de mihoen. Als deze gaar is laat ik het uitlekken en meng ik het door de groenten/vis zodat de smaak erin komt.

Verder je vulling eerst goed laten afkoelen en uitlekken alvorens je ermee werkt anders breekt je deeg ook snel kapot.

04-08-2012, 20:16
Hier een recept met goede voorbereiding

Visbestilla





Vis:
2 witte graatloze visfilet (naar eigen keus; Talipafilet, Pangafilet, Kabeljauwfilet, koolvisfilet etc)

200 gr. garnaaltjes
200 gr. zeevruchten
200 gr. surimisticks
200 gr. Gamba's/Tijgergarnalen (gepeld)
1 inktvis (in ringen gesneden, kan je eventueel weglaten)

Groente:
3 grote uien (in stukjes)
2-3 grote rode paprika's (eerst bakken, ontvellen dan in stukjes)
1 grote prei (in stukjes)
3 teentjes knoflook (geperst of gesnipperd)
Bosje koriander (fijn gehakt)
Bosje peterselie (fijnm gehakt)
2 rode pepertjes (fijn gesnipperd)

Kruiden:
2 visbouilon (knorr/maggi)
Komijnpoeder
Gemberpoeder
Paprikapoeder
Safraan

1 pak mihoen (500 gr.)
1 pak filodeeg.

Bak of grill de paprika's en ontvel ze. (dus niet in stukken snijden en bakken maar gewoon heel bakken in olie of ontvellen op een vuurtje) Snij ze daarna in stukjes.

Snij de groente in fijne stukjes. Doe wat olijfolie in een grote wokpan (of koekepan) en bak hierin de uitjes, prei, paprika etc.

Voeg na 10 min, de in stukken gesneden vis toe en laat alles samen smoren tot het gaar is.

Voeg tussentijds de kruiden toe en laat alles bakken.


Kook de mihoen naar gebruiksaanwijzing. Snij het daarna door 4'en. (dat je wat kortere slierten krijgt ipv hele lange)

Voeg de mihoen vervolgens bij de groente en vis en roer alles goed door elkaar.

Proef het op zout (2 bouilonblokjes zou voldoende moeten zijn, maar je kan het eventueel extra aanbrengen op zout).

Laat het een beetje afkoelen.

Pak een bestilablik en vet die in en leg er bakpapier op, bakpapier mag uitsteken aan de uiteinden (want dan kan je het na het bakken zo van de bakblik met bestilla erop schuiven op een bord en dan papier wegschuiven van het bord). Leg 3 à 4 ingevette filodeegbladen op de bestillablik en leg hierop de vulling. Vouw de hoeken om naar binnen (op de vulling) en leg vervolgens 2 ingevette filodeegbladen op de vulling aan de bovenkant. Zorg ervoor dat de hoekjes naar binnen worden gevouwen zodat je een mooie ronde bestila krijgt.
Krijg je hier en daar wat scheurtjes dan corrigeer je het met een extra filodeegblaadje. Voor een mooi glansje kan je de bestilla smeren met een geklust eitje (dun uitsmeren).
Verwarm de oven voor en bak het op een bakplaat (midden van de oven) op 200c (stand 4-5) goudbruin.