Bekijk volle/desktop versie : Nieuwe actie: 1000-dragers



29-07-2012, 13:43
Stichting moskee as-Soennah is een nieuwe actie gestart waarbij het de bedoeling is dat deze zich steunt op 1.000 mensen die de moskee dragen! Hoe? Deze groep van 1.000 man zorgt ervoor dat de vaste lasten van de moskee maandelijks gedekt zijn.

De 1000-dragers actie, zoals deze genoemd wordt, ziet erop toe dat elke drager van dit project elke maand slechts €10,- doneert aan de Stichting. Hiermee zal de stichting de maandelijkse vaste lasten kunnen dekken en zich kunnen richten op het aflossen van de schuld en vervolgens het uitbouwen van nog meer Dacwah-activiteiten.

De moskee doet hierbij met name een oproep aan de jongeren die vaak nog geen grote bedragen kunnen uitgeven. Deze €10,- per maand belast hen dan ook niet zo veel, maar deze jongeren vervullen dan toch een belangrijke rol voor de moskee, en daarmee voor de Dacwah. Zij kunnen hiermee deze kleine, doch structurele bijdragen tegemoet zien op de Dag des Oordeels waar zij tegenover niemand anders staan dan Allah, en zij zichzelf op dat moment mogen verblijden met het zien van deze bergen verdiende hasanaat. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“Degene die goede daden verricht, man of vrouw, en (die) een gelovige is, zullen Wij zeker een goed leven laten leiden. En Wij zullen hen zeker belonen met hun (verdiende) Beloning (die) in overeenstemming (zal zijn) met het beste van wat zij deden.”

(Soerat an-Nahl: 97)



En Allah houdt er het meest van dat iemand structureel goede daden verricht, zoals cAa’ishah heeft verhaald dat de Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “O mensen, verricht de goede daden zover jullie kunnen, want Allah raakt niet vermoeid (om jullie te belonen) totdat jullie vermoeid raken. En de meest geliefde daden bij Allah zijn de daden waarin iemand volhoudt, ook al zijn ze weinig.”

(al-Boekhaarie en Moeslim)



We roepen eenieder dan ook op deze kleine, doch zwaarwegende daad te verrichten en deze beloningen niet mis te lopen, en zich aan te melden voor deze actie:



Team al-Yaqeen
23 juli 2012