Bekijk volle/desktop versie : Oh Ramadan!



27-07-2012, 14:26
Oh Ramadan we heten jou welkom omdat jij de familie banden weer aanhaalt, Broeders en Zusters komen over de gehele wereld bij elkaar tijdens de Iftar maar nog belangrijker tijdens hun Ibaadah. We komen bij elkaar en er hangt een vredevolle, gezellige sfeer. Broeders spreken met elkaar af om de Qoran door te nemen, Zusters stimuleren elkaar om de Hoofddoek op de correcte wijze te dragen en steunen elkaar, ze koken samen. Er worden extra lezingen gehouden waardoor men bij elkaar komt en dan komen de engelen weer bij elkaar om hun vleugels over ons heen te slaan.


Oh Ramadan we heten jou welkom omdat in deze maand de vrijwillige ibaadah gezien word als de verplichte ibaadah en dat men beloont word voor die daden net alsof hij de verplichte ibaadah heeft gedaan. Degene die de verplichte ibaadah doet, zijn beloning zal met 70x meer worden verdubbeld. Het is de maand van geduld en de profeet heeft gezegd dat de beloning voor deze geduld die men uit oefent in de deze maand het paradijs is!



Oh Ramadan we heten jou welkom omdat in deze maand kan jij je Imaan opbouwen en versterken, je kan meer Tawa kweken waardoor je ook weer sterker in je schoenen staat, je staat sterker in je schoenen dus je zou de beproevingen die je krijgt in je leven eerder aan kunnen.


Wij heten de Ramadan ook welkom omdat het voor sommige van ons een kans is op een nieuwe start, iets wat je de voorgaande maanden niet kon bereiken, worden Insja Allah nu wel bereikt. Men kon niet stoppen met roken maar nu wel en als je hem vraagt waarom hij NU niet rookt dan zegt hij “het is Ramadan” hij is gestopt wegens de Ramadan en hij kan zichzelf trainen om geheel te stoppen met roken, Het is ook een maand van herhaling, een maand waar de Qoran herhaaldelijk word herhaald.


Oh Ramadan we heten jou welkom omdat Allah voor ons vele gunsten heeft gegeven tijdens deze maand, waaronder een nacht als geen ander, een nacht die 1x per jaar voorbij komt, sommige van ons missen deze nacht en sommige van ons wachten op deze nacht, het is een nacht die beter is dan elke andere nacht. Deze nacht die de Ramadan met zich mee brengt zijn de daden die men verricht in die nacht zijn beter en meer waard dan een daad die men verricht in duizend maanden en dat is ongeveer 83 jaar, de engelen zullen neerdalen deze nacht en Jibril is neergedaald en ze zullen zeggen “VREDE” en dit zeggen ze totdat de zon opkomt en er is gezegd dat er meer engelen aanwezig op aarde zijn dan kiezelstenen


Oh Ramadan we heten jou welkom, omdat in deze maand wij mensen eten kunnen geven en als zij hun vasten verbreken met het eten die wij hen hebben gegeven dan zullen onze zonden worden vergeven en worden wij gered van de hel en dit zijn allemaal gunsten van Allah die hij ons heeft gegeven om op te rapen tijdens de maand Ramadan


Oh Ramadan we heten je welkom omdat met deze maand de voorgaande zonden kunnen worden vergeven, het is zoals de Profeet heeft gezegd in Sahih Boechari: “Degene die vast gedurende de maand Ramadan vanuit zijn oprechte geloof en hopend op de beloning van Allah dan zullen zijn voorgaande zonden worden vergeven”

Dit houd in dat jou voorgaande zondes worden vergeven, heb jij in het verleden slechte woorden gebruikt tegenover mensen, dan kunnen die zondes worden vergeven, heb jij gestolen in het verleden dan kunnen die zondes worden weg gewist, heb jij zina gepleegd dan kan dat worden weg geveegd. Je rookt, je drinkt…het kan allemaal weg geveegd worden! Je zou een moord hebben kunnen gepleegd en het zal kunnen worden vergeven.

Mits jij vast omwille van Allah, omwille van Allah omdat hij het heeft verplicht voor jou en jij gehoorzaamd hem hier in! Niet omdat mensen in jou omgeving dit doen en als jij dit niet doet dan val je buiten de boot, nee omwille van Allah! Hopend op zijn beloning! Hopend op zijn vergeving, dan zullen jou zonden met de wil van Allah worden weg geveegd en dit kan allemaal gebeuren in de Maand Ramadan en daarom verwelkomen wij ook deze maand!

28-07-2012, 01:04


Prachtig geschreven

28-07-2012, 09:24
OH Ramadan!!