dame, ik stel je wel gerust, heb in het begin heel vaak blunders gehad, een keer zuur, een keer te rood en noem maar op, maar heb nu 1 recept en die blijf ik vanaf nu gebruiken! maar hou er wel rekening mee dat bijna elk gezin een anders soort soep heeft
1 middelmatige en 1 kleine ui
stukjes vlees/kip
4 takjes peterselie en 4 takjes koriander
2 kleine takjes selder
4 kleine en dunne worteltjes (of 2 dikke en grote wortels)
2 grote (halfrijpe)tomaten
een halve koffielepel geconcentreerde tomaat (vind je in de aldi denk ik, gebruik ik enkel voor de kleur)
kruiden: (van elk ongeveer een koffielepel)
paprikapoeder
zwarte peper
zout (naar voorkeur, liever te weinig dan teveel!)
1,5 bouillonbokjes van groenten
gember
saffraan
Snijd het vlees in blokjes en laat het wat bakken in olijolie in de pan (doe het deksel erop)
mix intussen de worteltjes, ajuin apart. Mix eveneens de tomaten samen met de koriander, peterselie en selder (heb ze graag een beetje fijn).
Als je vlees een beetje gebakken is voeg er al de gemixte groentjes erbij en even mengen. Laat de mengsel ongeveer een 20min koken met deksel erop, maar niet te hoog vuur!
nadien voeg je al de kruiden toe, mengen en terug laten sudderen voor 15 min.
voeg daarna ongeveer 4 liter kokend water aan je mengel en even mengen. Laat het daarna ongeveer 2 uur op het zachtste vuurtje koken. af en toe mengen.
daarna neem je ongeveer 90 gram bloem en meng je eerst met ongeveer 4a5 theeglazen water totdat het geen klontjes meer heeft.
voeg beetje bij beetje in de soep terwij je ROERT!!!! De dikte van je soep bepaal je zelf. Als je vindt dat je soep te dik is, voeg water doe. Vind je ze te dun, voeg dan nog wat bloem gemengd met water toe. Goed blijven roeren zodat er op de boden niets blijft plakken.
nadien ongeveer een 20min a halfuur laten pruttelen, maar niet vergeten af en toe te roeren!
Tot slot voeg je vermicelli en kikkererwten (uit blik of pot) toe en doe je het vuur uit. Roer een beeje zodat ze niet blijven plakken op de bodem. De vermicelli zal wel dikker worden met dat hete soep, ook al is het vuur uit.
Succes en smakelijk! als je nog vragen hebt vraag maar, hopelijk heb je er wat aan!