Bekijk volle/desktop versie : Oud-Olympiër Vanderlyde: Badr Hari heeft nog veel zwaktes



23-07-2012, 12:20

Citaat door Barcasmooth:
Oud-Olympiër Vanderlyde: Badr Hari heeft nog veel zwaktes


Drie keer nam bokser Arnold Vanderlyde deel aan de Olympische Spelen, drie keer won hij brons. Dit jaar gaat hij weer naar Londen, onder andere om naar het boksen te kijken dat hij nog altijd op de voet volgt. AD.nl sprak de boksveteraan (49) op sportcomplex Papendal over zijn leven, zijn sportcarrière en boksen in Nederland.
Bokser Arnold Vanderlyde in duel met Ray Mercer op de Olympische Spelen in Seoul in 1988. © ANP. Bokser Arnold Vanderlyde na een overwinning tijdens de Olympische Spelen 1992 in Barcelona. © ANP .
Het is twintig jaar geleden dat de bijna twee meter lange man uit Maastricht zijn laatste olympische medaille won, maar in de gangen op weg naar de boksring wordt hij om de haverklap gevraagd om op de foto te gaan of neemt hij even de tijd om een praatje te maken. Met het oog op de Olympische Spelen en gezien zijn optreden in een Dove-reclamecampagne staat hij weer even volop in de belangstelling.

Boksen in Nederland
Vanderlyde stopte na drie Spelen met boksen. Van een professionele overstap, zoals gebruikelijk voor veel succesvolle olympisch boksers, zag hij af: hij koos voor zijn gezondheid en zijn gezin. Hij heeft een eigen bedrijf en geeft motivatietrainingen en houdt presentaties.

Het boksen volgt hij nauwgezet en hij hoopt dat Nederland na 20 jaar afwezig te zijn geweest op de Spelen in zijn discipline, in de toekomst weer mee zal doen. Volgens Vanderlyde zijn er genoeg talenten, maar is er geen duidelijk strategie en ontbreken de doelstellingen.

Badr Hari
Op professioneel niveau schat hij in dat kickbokser Badr Hari, die zijn kickbokscarrière ruilde voor een professionele bokscarrière, voldoende bewezen kwaliteiten heeft om succesvol te worden. Hij legt uit dat Hari nog veel zwaktes heeft en wat de kickbokser zou moeten doen om een goede bokser te worden.

http://www.ad.nl/ad/nl/1043/Olympische-Spelen/article/detail/3290226/2012/07/23/Oud-Olympier-Vanderlyde-Badr-Hari-heeft-nog-veel-zwaktes.dhtml
.