trouwjurk2011.
12-07-2012, 17:56
Ik heb Harcha gemaakt en ze zijn heerlijk zacht en smeuïg van binnen. Alles behalve droog en zoooooooooo makkelijk om te maken.
2 normale theeglazen smida ( middel, moyen)
halve Marokkaanse theeglas olie
1 eetlepel suiker ( wil je iets zoeter, dan doe je er iets meer suiker bij)
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1,5 Marokkaanse theeglas melk ( als het deeg nog te dik is kan je extra melk toevoegen) Het moet ongeveer even dik worden als brintapap- aardappelpuree
Alles in een grote bak mengen met een garde. Het moet op dikke brinta-pap lijken. Niet te dik, niet te dun.
Is het te waterig, dan doe je er extra smida bij.
Laat dit heel even staan ( paar min rusten)
Klein pannetje ( wibra verkoopt ze, met een anti aanbaklaagje)
Je schept een lepel deeg in een droog pannetje er schudt het pannetje even heen en weer zodat het deeg zich gelijkmatig verdeeld eventueel even aandrukken met een lepel. Heel zacht vuur en als de ene kant goudkleurig gebruind is, 1 x omdraaien en de andere kant afbakken.
Ik dacht niet dat het zou lukken, maar ze zijn HEERLIJK
2 normale theeglazen smida ( middel, moyen)
halve Marokkaanse theeglas olie
1 eetlepel suiker ( wil je iets zoeter, dan doe je er iets meer suiker bij)
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1,5 Marokkaanse theeglas melk ( als het deeg nog te dik is kan je extra melk toevoegen) Het moet ongeveer even dik worden als brintapap- aardappelpuree
Alles in een grote bak mengen met een garde. Het moet op dikke brinta-pap lijken. Niet te dik, niet te dun.
Is het te waterig, dan doe je er extra smida bij.
Laat dit heel even staan ( paar min rusten)
Klein pannetje ( wibra verkoopt ze, met een anti aanbaklaagje)
Je schept een lepel deeg in een droog pannetje er schudt het pannetje even heen en weer zodat het deeg zich gelijkmatig verdeeld eventueel even aandrukken met een lepel. Heel zacht vuur en als de ene kant goudkleurig gebruind is, 1 x omdraaien en de andere kant afbakken.
Ik dacht niet dat het zou lukken, maar ze zijn HEERLIJK