Bekijk volle/desktop versie : HET Harcha recept!!!



Pagina's : [1] 2 3 4

12-07-2012, 17:56
Ik heb Harcha gemaakt en ze zijn heerlijk zacht en smeuïg van binnen. Alles behalve droog en zoooooooooo makkelijk om te maken.

2 normale theeglazen smida ( middel, moyen)
halve Marokkaanse theeglas olie
1 eetlepel suiker ( wil je iets zoeter, dan doe je er iets meer suiker bij)
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1,5 Marokkaanse theeglas melk ( als het deeg nog te dik is kan je extra melk toevoegen) Het moet ongeveer even dik worden als brintapap- aardappelpuree

Alles in een grote bak mengen met een garde. Het moet op dikke brinta-pap lijken. Niet te dik, niet te dun.
Is het te waterig, dan doe je er extra smida bij.

Laat dit heel even staan ( paar min rusten)

Klein pannetje ( wibra verkoopt ze, met een anti aanbaklaagje)
Je schept een lepel deeg in een droog pannetje er schudt het pannetje even heen en weer zodat het deeg zich gelijkmatig verdeeld eventueel even aandrukken met een lepel. Heel zacht vuur en als de ene kant goudkleurig gebruind is, 1 x omdraaien en de andere kant afbakken.

Ik dacht niet dat het zou lukken, maar ze zijn HEERLIJK

12-07-2012, 17:59


Bedoel je met normale theeglazen die glazen met een oortje.

12-07-2012, 18:00
normale theeglazen smida, daarmee bedoel ik de hollandse theeglazen met een oortje.
Voor de rest heb ik marokkaanse theeglazen aangehouden

12-07-2012, 18:01


ik heb het opgeslagen, klinkt erg lekker

12-07-2012, 18:02


ze zijn echt super lekker!

12-07-2012, 18:02
Heb het ook net opgeslagen!!!

Bedankt voor je lekkere recept met ons mee te delen lieverd

12-07-2012, 18:05
Ik ga dit ook maar eens uitproberen..
Ene keer lukken ze goed bij mij en ene keer

12-07-2012, 18:07
dat ken ik maar al te goed, daarom ben ik zo blij dat deze meteen lukte

12-07-2012, 18:20
Lekker

12-07-2012, 18:21
Up dankje voor de recept....

12-07-2012, 18:33
En als je het in een gewone tefal koekepan doet?

12-07-2012, 19:35
Ik weet niet wat er gebeurt als je het in een gewone koekenpan doet. Het verdelen van het deeg moet namelijk wel snel gaan aangezien je het in een hete droge ( zonder olie) pan doet. Je kan het proberen.

12-07-2012, 19:50


ik ga het recept ook opslaan alleen een vraagje.
als je het over de pan verdeelt neem ik aan dat het soort pannenkoek wordt of doe je veel beslag in de pan zodat het een harcha wordt.

thnx voor de uitleg

12-07-2012, 19:53
Je 'kwakt' een grote lepel deeg ( ter dikte van aardappelpuree ongeveer) in een klein pannetje. Het moet geen platte pannenkoek worden, maar ongeveer 1 cm hoog overal. Dan druk je het mooi aan met een lepen en het pannetje even heen en weer schudden zodat deze mooi rond wordt.

12-07-2012, 19:55
dank je wel.
heb je er foto's van

Pagina's : [1] 2 3 4