Bekijk volle/desktop versie : Wie heeft eerder gebarbecued?



Pagina's : [1] 2

10-07-2012, 10:17
Gezien mijn topic op cuisine hoekje niet zo een succes was
Vraag ik het even hier, want ben overtuigd dat de dames van DWVMV meer ervaring en liever en behulpzamer zijn, toch?

Question:
barbecue hoe?
Salaamu alaikoum Keukenprincesjes,

Heb mn tuin gefixt en ben eindelijk klaar voor om te gaan barbecuen.
Nooit eerder gedaan!

Wat heb je nodig? Watvoor vlees is lekker om te barbecuen? Watvoor kruiden etc etc?
Lekkere recepten op de barbecue zijn meer dan welkom!

Ik deel groen uit

10-07-2012, 10:29


Wa alaikoemoe salam dame

Je kan bij barbecue alles er op gooien.

Verschillende vleessoorten en vissoorten.

Kefta , vlees in blokjes of lapjes gesneden, lever, kipspiesjes, vleugeltjes.
Sardine garnalen en andere vissoorten.

Zout en kruiden naar smaak en je kan zo beginnen.

Je kan er salade en olijven bij serveren.

10-07-2012, 10:33

Citaat door sjamsoe:
Wa alaikoemoe salam dame

Je kan bij barbecue alles er op gooien.

Verschillende vleessoorten en vissoorten.

Kefta , vlees in blokjes of lapjes gesneden, lever, kipspiesjes, vleugeltjes.
Sardine garnalen en andere vissoorten.

Zout en kruiden naar smaak en je kan zo beginnen.

Je kan er salade en olijven bij serveren.
Lieve sjamsoe, wist dat ik op je kon rekenen
Oke, maar hoelang moet het op de barbecue die vis? Heb echt 0,0 ervaring met barbecuen

10-07-2012, 10:40

Citaat door Um_Yahya:
Lieve sjamsoe, wist dat ik op je kon rekenen
Oke, maar hoelang moet het op de barbecue die vis? Heb echt 0,0 ervaring met barbecuen
hahaha als het warm weer is, kan ik wel elke dag barbecueën ben er gek op.

Vis hoeft niet zo lang, zodra het aan beide zijde bruin gebakken zijn,dan is het goed. 1 keer omdraaien, anders valt het uit elkaar.
Bij barb. kan je geen eigenlijk geen tijd aanhouden, een beetje op gevoel.

En vis op de bar. doe ik meestal niet kruiden, wil echt vis proeven als ik eet, dus lekker zo laten en alleen zout.

10-07-2012, 10:47



Citaat door sjamsoe:
hahaha als het warm weer is, kan ik wel elke dag barbecueën ben er gek op.

Vis hoeft niet zo lang, zodra het aan beide zijde bruin gebakken zijn,dan is het goed. 1 keer omdraaien, anders valt het uit elkaar.
Bij barb. kan je geen eigenlijk geen tijd aanhouden, een beetje op gevoel.

En vis op de bar. doe ik meestal niet kruiden, wil echt vis proeven als ik eet, dus lekker zo laten en alleen zout.
Doe jij ook op zo een ding:

Waar kan ik dat kopen?

10-07-2012, 10:53

Citaat door Um_Yahya:
Doe jij ook op zo een ding:

Waar kan ik dat kopen?
Ja, met zo'n ding blijft je vis lekker heel. Die kan je bij de action, blokker, marskramer kopen, zag ze onlangs nog bij de Aldi.

En op die foto zie je dat ze schijfjes citroen tussen de vis hebben gedaan,dat kan ook heel lekker zijn.
Bijv. Bij sardine alleen zout op een rijtje zetten op zo'n ding, aan twee kanten bakken en dan met citroen eten majamieeeeeeeeeee!

11-07-2012, 12:53

Citaat door sjamsoe:
Ja, met zo'n ding blijft je vis lekker heel. Die kan je bij de action, blokker, marskramer kopen, zag ze onlangs nog bij de Aldi.

En op die foto zie je dat ze schijfjes citroen tussen de vis hebben gedaan,dat kan ook heel lekker zijn.
Bijv. Bij sardine alleen zout op een rijtje zetten op zo'n ding, aan twee kanten bakken en dan met citroen eten majamieeeeeeeeeee!
Khoop dat t dit weekend niet gaat regenen

11-07-2012, 12:54

Citaat door Um_Yahya:
Gezien mijn topic op cuisine hoekje niet zo een succes was
Vraag ik het even hier, want ben overtuigd dat de dames van DWVMV meer ervaring en liever en behulpzamer zijn, toch?

Question:
barbecue hoe?
Salaamu alaikoum Keukenprincesjes,

Heb mn tuin gefixt en ben eindelijk klaar voor om te gaan barbecuen.
Nooit eerder gedaan!

Wat heb je nodig? Watvoor vlees is lekker om te barbecuen? Watvoor kruiden etc etc?
Lekkere recepten op de barbecue zijn meer dan welkom!

Ik deel groen uit
Guess not!

Behalve sjamsoe en totoo7

11-07-2012, 12:58
Wil ook een tuintje

11-07-2012, 13:02

Citaat door Astu:
Wil ook een tuintje
Kan ook op balkon toch?

11-07-2012, 13:03
weet je wat ook heel lekker is!
Callembert kaas weet niet of ik het juist typ maar dit is heerlijk op de bbq en daarna met stokbrood dippen echt heerlijk!

11-07-2012, 13:04
aaaaaaaaah heeeeeeeeeeeerlijk sardine marokko gevoel joh alleen jammer van het weer!

11-07-2012, 13:04



Citaat door vrouw1986:
weet je wat ook heel lekker is!
Callembert kaas weet niet of ik het juist typ maar dit is heerlijk op de bbq en daarna met stokbrood dippen echt heerlijk!
Hmm ff googlen! Maar kaas op bb, gaat dat niet smelten?

11-07-2012, 13:05
Dit?


11-07-2012, 13:10
Ja het lijkt er wel op je moet er een kruisje int midden snijden en goe veel zilverpapier er rond doen.
Kga ook eens effe googlen

Pagina's : [1] 2