Bekijk volle/desktop versie : Frankrijk wil wet tegen ontkenning Armeense genocide.



10-07-2012, 01:10


De Franse president François Hollande wil opnieuw een wet voorstellen die de ontkenning van de Armeense genocide verbiedt. Dat bevestigde hij vandaag bij vertegenwoordigers van de Armeense gemeenschap.

Zij vreesden een ommekeer na de uitlatingen van de minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius over de Frans-Turkse relatie. Een gelijkaardige wet werd eerder dit jaar al ongrondwettelijk verklaard.

Het Franse presidentschap meldde dat Hollande zijn engagement al tijdens de campagne kenbaar maakte en zich aan zijn belofte zal houden.

In de loop van de dag voerde Hollande een telefonisch gesprek met een vertegenwoordiger van de coördinatieraad van Armeense organisaties in Frankrijk (CCAF). Het staatshoofd wil een wetsontwerp voorstellen dat de ontkenning van de Armeense genocide bestraft, aldus de CCAF in een mededeling. De raad deelde mee dat de president Franck Papazian, covoorzitter van de CCAF, verzekerde dat hij niet van standpunt was veranderd.

De vertegenwoordigers van de Armeense gemeenschap in Frankrijk lieten eerder hun onrust blijken toen Fabius van een 'nieuwe etappe' in de betrekking tussen Parijs en Ankara gewaagde.





http://www.trouw.nl/tr/nl/4508/Sport/article/detail/3283493/2012/07/07/Hollande-wil-wet-tegen-ontkenning-Armeense-genocide.dhtml








Landen die de Armeense genocide erkennen in het groen. Landen die het Armeense genocide niet erkennen in het grijs:


10-07-2012, 01:54


Frankrijk kan beter zijn economie weer aan de praat krijgen dan met dit soort onzin bezig te houden.

10-07-2012, 02:57
Dat zeg ik niet , dat zeggen wetenschappers.




'Eerste krimp Franse economie sinds 2009'
PARIJS - De Franse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst sinds 2009 gekrompen. Dat voorspelde de Franse centrale bank maandag.


http://www.nu.nl/economie/2854601/eerste-krimp-franse-economie-sinds-2009.html

10-07-2012, 12:00
Hopelijk wordt het een Europese wet, dan ga ik aan de hand van een aantal berichten hier wat aangiften doen. AliBombari en z'n mede-neo-nazi-nationalisten verdienen wel een paar weken cel voor hun onafhoudende spam.

Overigens raar dat dit soort uitspraken gewoon mogen blijven staan.


Citaat door valentino22:
Armenen moesten massaal uitgeroeid worden



het MDI maar weer eens aanschrijven?