Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Salat Istighara!Pagina's : [1] 2 3 4

shoukria
27-06-2012, 14:10


Salaat istikhaarah Het istikhaarah gebed is een sunnah van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem), die hij voorschreef aan iedereen die iets wilt gaan doen, maar erover twijfelt. De taalkundige betekenis van het woord istikhaarah is ‘het zoeken van leiding om een beslissing over iets te maken’. In het Arabisch wordt er ook wel gezegd: “Istakhir Allah yakhir laka” wat betekent “Zoek leiding bij Allah en Hij zal jou (naar het goede) leiden”. De religieuze betekenis van het woord is ‘het zoeken van leiding (naar de juiste beslissing)’. Dit houdt natuurlijk in dat we leiding zoeken bij Allah, want Hij weet welke keuze het beste is voor ons. Het verrichten van istikhaarah doen we door middel van het gebed en de smeekbede die ons overgeleverd zijn hiervoor.

shoukria
27-06-2012, 14:22
Het bewijs voor het istikhaarah-gebed Jabir heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zijn metgezellen leerde om istikhaarah te verrichten bij alle kwesties, zoals hij hen ook verzen uit de Koran leerde. Hij zei: “Indien iemand van jullie een beslissing moet nemen, dient hij twee gebedseenheden te bidden en dan dient hij te zeggen: “O Allah! Ik zoek Uw Leiding in Uw kennis en kracht in Uw Macht. en ik vraag U om Uw zegeningen, U beschikt over macht, ik niet , U bent Alwetend, ik niet. U bent de Kenner van het ongeziene, O Allah! Als U weet dat deze beslissing (noem hetgeen waarover je wilt beslissen) gunstig is voor mijn islam, mijn leven en voor mij in het Hiernamaals, (of zeg: als het beter is voor mijn huidige en latere noden), bepaal het dan voor mij en maak het gemakkelijk voor mij om het te verkrijgen, en zegen mij ermee. En als U weet dat deze beslissing slecht is voor mijn islam, mijn leven en voor mij in het Hiernamaals (of zeg: als het slecht is voor mijn huidige en latere noden), houdt het dan bij mij vandaan en laat mij er afstand vab nemen. Bepaal voor mij datgene wat goed is voor mij en laat mij tevredenheid in datgene vinden.” (Boekhaarie).

shoukria
27-06-2012, 14:30
Dua istikhara / istikhara gebed Istikhara betekent dat je Allah vraagt om je te leiden naar een juiste keuze. Je vraagt Allah om deze keuze te vergemakkelijken indien het goed voor je is en om je ervan weg te houden indien dit niet het geval is. Ook vraag je Hem om tevredenheid met hetgeen wat voor jou voorbestemd is. De profeet (vrede en zegeningen zij met hem) droeg zijn metgezellen op om istikhara te verrichten voor alle zaken waarover zij een beslissing moesten nemen. Hij (vrede en zegeningen zij met hem) zei tegen hen: “Indien iemand van jullie een beslissing moet nemen, dient hij twee gebedseenheden te bidden en dan dient hij te zeggen…” Dua istikhara in het Arabisch اللّهُـمَّ إِنِّـي أَسْتَخيـرُكَ بِعِاْـمِك، وَأسْتَقْـدِرُكَ بِقُـدْرَتِـك، وَأَسْـألُـكَ مِنْ فَضْـلِكَ العَظـيم، فَإِنَّـكَ تَقْـدِرُ وَلا أَقْـدِر، وَتَـعْلَـمُ وَلا أَعْلَـم، وَأَنْـتَ عَلاّمُ الغُـيوب، اللّهُـمَّ إِنْ كُنْـتَ تَعْـلَمُ أَنَّ هـذا الأمْـرَ- وَيُسَـمِّي حاجَتَـه – خَـيْرٌ لي في دينـي وَمَعـاشي وَعاقِـبَةِ أَمْـري، فَاقْـدُرْهُ لي وَيَسِّـرْهُ لي ثـمَّ بارِكْ لي فيـه، وَإِنْ كُنْـتَ تَعْـلَمُ أَنَّ هـذا الأمْـرَ شَـرٌ لي في دينـي وَمَعـاشي وَعاقِـبَةِ أَمْـري، فَاصْرِفْـهُ عَنِّي وَاصْرِفْني عَنْـهُ وَاقْـدُرْ لي الخَـيْرَ حَيْـثُ كانَ ثُـمَّ أَرْضِـني بِـه Betekenis van de dua O Allah! Ik zoek Uw Leiding in Uw kennis en kracht in Uw Macht en ik vraag U om Uw zegeningen, U beschikt over macht, ik niet , U bent Alwetend, ik niet. U bent de Kenner van het ongeziene, O Allah! Als U weet dat deze beslissing (noem hetgeen waarover je wilt beslissen) gunstig is voor mijn islam, mijn leven en voor mij in het Hiernamaals, (of zeg: als het beter is voor mijn huidige en latere noden), bepaal het dan voor mij en maak het gemakkelijk voor mij om het te verkrijgen, en zegen mij ermee. En als U weet dat deze beslissing slecht is voor mijn islam, mijn leven en voor mij in het Hiernamaals (of zeg: als het slecht is voor mijn huidige en latere noden), houd het dan bij mij vandaan en laat mij er afstand van nemen. Bepaal voor mij datgene wat goed is voor mij en laat mij tevredenheid in datgene vinden. Uitspraak van de dua Allaahoemma innie astakhieroeka bi 3ilmika, wa astaqdiroeka bi qoedratieka, wa asaloeka min fadlika al-3adhziem, fa innaka taqdiroe wa laa aqdir, wa ta3lamoe, wa laa a3lam, wa anta allaamoe al-ghoeyoeb, allaahoemma ien koenta ta3lamoe anna hadhaa al-amra (noem hetgeen waarover je wilt beslissen) khayroen lie fie dienie wa ma3aashie wa 3aaqibatie amrie (of zeg: aadjieliehie wa aadjielieh) faaqdhoerhoe lie wa yassierhoe lie thoemma baariek lie fieh, wa ien koenta ta3lamoe anna haadha al-amra sharroen lie fie dienie wa ma3aashie wa 3aaqiebatie amrie (of zeg: aadjieliehie wa aadjielieh) faasriefoeh 3annie wasriefnie 3anhoe wa aqdoer lie al-gayra haythoe kaana thoemma ardiennie bieh.

jewwhisperer
28-06-2012, 19:44
opla omlaag :p

shoukria
28-06-2012, 19:55


Jew djazak Allah:)

jewwhisperer
28-06-2012, 20:05
Jew djazak Allah:) wa ghairan jazeke Allah :)

shoukria
28-06-2012, 20:07
Ameen:hihi:

jewwhisperer
29-06-2012, 22:59
Ameen:hihi: insallah :hadj:

shoukria
29-06-2012, 23:50
Was dua dus ameen:ego: Als je iets wil doen of je wenst een ander iets dat er moet gebeuren zeg je insha Allah;) Bijv ik zeg moge Allah je vergeven dan zeg jij ameen, maar als ik zeg doe de salat istiqhara en Allah zal je helpen dan zeg jij insha Allah:hihi: Moge Allah me vergeven als k het verkeerd begrepen heb, mohim zoek op voor zekerheid:goedzo:

jewwhisperer
29-06-2012, 23:52
Was dua dus ameen:ego: Als je iets wil doen of je wenst een ander iets dat er moet gebeuren zeg je insha Allah;) Bijv ik zeg moge Allah je vergen dan zeg jij ameen, maar als ik zeg doe de salat istiqhara en Allah zal je helpen dan zeg jij insha Allah:hihi: Moge Allah me vergeven als k het verkeerd begrepen heb, mohim zoek op voor zekerheid:goedzo: ik zou ff niet gauw weten waar ik moet zoeken ik zei insallah op jou ameen dacht dat dat wel kon :kweetnie: zal de volgende keer gewoon UP doen :o maar op jou laatste regel zou allebei kunnen toch :hadj: :confused:

shoukria
29-06-2012, 23:56
:lol: open een topic bij islamhoekje ofzo:haha: of ik doe het zelf wel maar niet vandaag. Doe mr volgende keer gwn up O trouwens als je niet lui bent genoeg islam sites om dingen op te zoeken

jewwhisperer
29-06-2012, 23:59
:lol: open een topic bij islamhoekje ofzo:haha: of ik doe het zelf wel maar niet vandaag. Doe mr volgende keer gwn up O trouwens als je niet lui bent genoeg islam sites om dingen op te zoeken UP ma3asalama ik ga weer :zwaai:

shoukria
30-06-2012, 00:00


Laatste regel is geenm dua Als ik zei insha Allah gaat Allah je helpen zeg jij ook insha Allah want alleen als hij het wil gebeurd het Als k had gezeg Moge Allah je helpen dan zeg je ameen want je twijfent er niet aan dat Hij je niet helpt, maar dan komt het stukje sabr en het worden getest Alles linkt aan elkaar

shoukria
30-06-2012, 00:01
Wa salaamo 3alaikoem:zwaai:

jewwhisperer
30-06-2012, 22:15
wa alaikom salaam


Pagina's : [1] 2 3 4