Bekijk volle/desktop versie : Alonso doet Ronaldo en Zidane na en treedt toe tot select gezelschap



24-06-2012, 18:39
Xabi Alonso bereikte zaterdagavond een mijlpaal in zijn interlandloopbaan. De middenvelder speelde zijn honderdste interland voor Spanje en luisterde dat aantal met twee doelpunten op. Alleen Iker Casillas (135), Andoni Zubizarreta (126), Xavi (113) en Raúl (102) speelden meer interlands dan de jubilaris. Casillas, Zubizarreta, Xavi, Raúl en Alonso verloren overigens niet hun honderdste interland.

Alonso is voetballer nummer 226 met minimaal honderd interlands achter zijn naam en heeft het hoogste winstpercentage: 79 procent. Daarna komen onder meer Xavi (76 procent), Casillas (73 procent), Zinedine Zidane (68 procent) en Marcel Desailly (67 procent). De landen met de meeste internationals met minimaal honderd caps? Op één de Verenigde Staten met twaalf routiniers en daarna volgen Egypte, Zuid-Korea en Duitsland met ieder acht internationals met minimaal honderd interlands.

Alonso is de derde Spanjaard die in de knock-outfase van een EK of WK tweemaal scoort, na Isidro Lángara (1934) en Emilio Butragueño (1986). Alonso is de derde speler van Real Madrid die op een EK twee doelpunten maakt, na Zinedine Zidane (2004) en Cristiano Ronaldo (2012). Real Madrid levert voorlopig de meest trefzekere EK-spelers: Cristiano Ronaldo (3), Alonso (2), Pepe (1) en Sami Khedira (1). Daarna volgt VfL Wolfsburg met Mario Mandzukic (3) en Petr Jiracek (2), die beiden reeds naar huis zijn.