Bekijk volle/desktop versie : Leer lezen voor de Ramadan!



22-06-2012, 18:36
De Ramadan begint rond 20 juli. Dat betekent dat er nog vier zondagen zijn voor de Ramadan begint. Hoe mooi zou het zijn als jij deze Ramadan de Qoeraan zou kunnen lezen? Om jou hierbij te helpen bieden wij jou een cursus
aan de komende vier zondagen om bij ons te leren hoe je het Arabisch kunt lezen.

De eerste lesdag is op 24 juni 2012.
De tweede lesdag is op 1 juli 2012.
De derde lesdag is op 8 juli 2012.
De vierde lesdag is op 15 juli 2012.

De tijdstippen zullen nader besproken worden.

Waar wordt er les gegeven?

De lessen worden verzorgd via een online leeromgeving genaamd 'Wiziq'. Het enige wat je nodig hebt om lessen te volgen is een gratis account. Op http://www.wiziq.com maak je een gratis account aan.

Hoe wordt er les gegeven?

We zullen de theorie achter het leren lezen behandelen tijdens de lessen. Hiervoor maken we gebruik van onze eigen samengestelde lesstof. Deze zal kosteloos beschikbaar worden gesteld om te downloaden. Hoewel wij de theorie geven, wordt er verwacht dat je zelf alles goed doorneemt gedurende de week.

Hoeveel kost het?

De cursus is, zoals alle cursussen van arabischstuderen.nl, gratis!

Wil jij ook meedoen met de lessen?

Meld je dan nu aan door een mail naar lessen@arabischstuderen.nl te sturen met als onderwerp 'aanmelding leren lezen'. Vergeet hierbij niet om te vermelden of je een broeder of een zuster bent.

Aanmelden kan tot zaterdag 23 juni 23:00.

Geef dit door aan iedereen die je kent.

22-06-2012, 21:02


We zijn tevens op zoek naar broeder en zusters die met de studenten kunnen oefenen door de week. Overhoren en helpen met uitspraak. Ben je geïnteresseerd en kan je een uurtje of meer in de week meer begeleiden? Stuur dan een e-mail naar lessen@arabischstuderen.nl met 'begeleiding leren lezen' in de titel. Vergeet niet te vermelden of je een broeder of een zuster bent.

Geef dit door aan iedereen die je kent!

22-06-2012, 21:48
Het leren lezen is niet moeilijk en toch opent het de deur naar zegeningen en kennis! Schrijf je in en geef het door! Als je al kan lezen, geef het dan aan iedereen door die je kent. Stuur e-mails en like het bericht op http://www.facebook.com/arabischstuderen!

23-06-2012, 00:02
Vandaag (zaterdag) is de laatste dag om je in te schrijven voor de cursus die morgen (zondag) begint. Wees erbij!

24-06-2012, 15:22


De nieuwe cursus leren lezen begint vanavond om 20:00.

We willen natuurlijk dat zoveel mogelijk broeders en zusters meedoen, dus we laten de mogelijkheid open voor iedereen om zich tot kort voor de les in te schrijven voor deze cursus.

Geef dit door, zodat jij de oorzaak zult zijn dat een persoon kan lezen. De Profeet (sallaa Allaahoe 3alahyi wa sallam) heeft gezegd: "Degene die iemand duidt op iets goed, zal een beloning krijgen net als degene die het doet." (overgeleverd door Moeslim)

Het lezen van de Qoeraan is één van de beste daden die men kan verrichten. Stel je voor dat je een email stuurt met informatie over deze cursus naar je vrienden en één van hen wil het Arabisch alfabet leren lezen of kent iemand die geïnteresseerd is om dat te doen. De persoon schrijft zich in en leert om de Qoeraan te lezen. Vervolgens leest deze persoon de Qoeraan keer op keer achter elkaar uit en onderwijst het weer aan anderen...

http://www.facebook.com/arabischstuderen

27-06-2012, 16:30
Afgelopen zondag was de eerste les van van de vier lessen om het Arabisch alfabet te kunnen lezen voor de Ramadan. In deze les hebben we de basis behandeld van het lezen, namelijk de letters (hoeroef) en de klinkers (harakaat).

In totaal zijn er 29 letters in het Arabische alfabet (28 volgens sommige geleerden, maar we zullen de letter die als twee letters door wordt beschouwd in de volgende les toelichten). Elke letter heeft een klank (oe, a of i) of geen klant. Dit wordt aangegeven met een krulletje boven de letter (oe), een streepje boven de letter (a), een streepje onder de letter (i) of een rondje boven te letter (geen klinker).

De studenten moeten de letters leren in combinatie met de klinkers, daarvoor kunnen ze gaan naar http://www.madinaharabic.com/Arabic_Reading_Course/Lessons/L000_003.html gaan. Ze moeten voor de volgende les pagina 3 t/m 5 hebben geleerd.

Vervolgens zijn er verschillende manieren om de letters schrijven. De letters worden namelijk aan elkaar geschreven binnen een woord. Dus je schrijft het aan het begin van een woord anders dan je het bijvoorbeeld aan het einde van het woord schrijft.

De studenten moeten de vier schrijfwijzes van de letters leren voor de volgende les begint, dit kunnen ze doen door de volgende afbeelding http://www.arabischstuderen.nl/downloads/lerenlezen/arabischeletters.png te bestuderen.

28-06-2012, 22:38
http://www.facebook.com/arabischstuderen

29-06-2012, 22:16
Salaam,

Ik ben zeker te laat ??

Wa salaam

30-06-2012, 13:39

Citaat door lolita.lola:
Salaam,

Ik ben zeker te laat ??

Wa salaam
Stuur een e-mail naar lessen@arabischstuderen.nl als je dit onder de knie hebt: http://www.arabischstuderen.nl/downloads/lerenlezen/2012-06/leren_lezen_2012_06_les_01.pdf

30-06-2012, 14:11
Salaam,

Ik kan over het algemeen wel lezen en schrijven, maar ik dacht om mijn geheugen even op te frissen, en zoo goed kan ik het nou ook weer niet . maar ik heb je een mail gestuurd.

ma3a salama

30-06-2012, 14:54

Citaat door lolita.lola:
Salaam,

Ik kan over het algemeen wel lezen en schrijven, maar ik dacht om mijn geheugen even op te frissen, en zoo goed kan ik het nou ook weer niet . maar ik heb je een mail gestuurd.

ma3a salama
Neem deze aantekeningen goed door voor morgenavond: http://www.arabischstuderen.nl/downloads/lerenlezen/2012-06/leren_lezen_2012_06_les_01.pdf