Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk Tips voor het een zuivere huid !



17-06-2012, 12:52
Sallam Aleikum dames
Ik open deze topic omdat ik graag tips wil plaatsen om een zuivere huid te krijgen.
Onzuiverheden worden veroorzaakt door de opeenstapeling van dode huidcellen op het huidoppervlak, die je poriën blokkeren. Hierdoor wordt de talg in de porie opgehoopt, die weer kan reageren op bacteriën die zich op het huidoppervlak bevinden. Dit zorgt er dan weer voor dat de huid opzwelt en rood wordt.



Ghair InchAllah.

17-06-2012, 12:53


` Reinigen
Dagelijks moet je je huid zuiveren van het vuil dat zich in je poriën vastzet. Daarvoor was je je huid best elke ochtend en avond met een aangepast product. Als je make-up draagt, verwijder je 's avonds eerst je make-up met een make-upremover alvorens je gezicht te wassen. Niet alleen verwijder je zo het vuil dat je huid constant aanvalt, een zuivere huid zorgt er ook voor dat de bestanddelen van je dag- en nachtcrème beter worden opgenomen

17-06-2012, 12:54
[COLOR="#000000"]Poriën sluiten[/COLOR]
Na het reinigen blijven je poriën altijd ietwat openstaan waardoor er weer gemakkelijk vuil in kan kruipen. Sluit daarom na de reiniging je poriën door je huid te besprenkelen met koud water en/of door gebruik te maken van een poriënsluitende lotion.
Aanrader: Garnier Pure Pads. Snel en eenvoudig in gebruik. Je moet niet meer op zoek gaan naar wattenschijfjes; deze pads zijn reeds gedrenkt in lotion en zodoende gebruiksklaar. Ideaal voor de moderne m/v

17-06-2012, 12:55
Wekelijkse verzorging
Scrubben
Door je huid te scrubben, verwijder je dode huidcellen die je poriën kunnen verstoppen en zorg je voor een betere doorbloeding van je huid. Een scrub bevat schurende partikels die je huid kunnen beschadigen bij overdadig gebruik; maak daarom slechts twee à drie maal per week gebruik van een scrub

17-06-2012, 12:55


Stomen
Twee à drie maal per week kan je je huid stomen. Door de damp verwijden je poriën en krijgt hardnekkig vuil de kans om vrij te komen. Na het stomen voelt je huid ook zachter aan en is ze meer ontvankelijk voor verdere verzorging zoals een maskertje of hydraterende crème. Als je meeëters wil verwijderen, doe je dat best na het stomen.
Ga met een handdoek over je hoofd een kwartiertje boven een kom kokend water zitten. Eventueel kan je twee à drie zakjes kamillethee in het water doen, dit werkt verzachtend op de huid.

17-06-2012, 12:56
Masker
Een masker heeft verschillende werkingen: hydrateren, (diep) reinigen, puisten bestrijden, huid glad maken, huidverstevigen, ... In de drogisterij kan je verschillende klaargemaakte maskers vinden maar met hulp van enkele producten uit de keuken kan je zelf ook gemakkelijk gezichtsmaskers maken. Idealiter gebruik twee à drie maal per week een gezichtsmasker.

17-06-2012, 12:56
Enkele maskers om zelf te maken:
Voor een glad en puistloos hollywoodhuidje: Meng twee eetlepels havermout en één opgeklopt eiwit. Laat het mengsel 20 minuten inwerken, spoel af met warm water en eindig met een plens koud water om je poriën te sluiten.
Om je poriën te verkleinen: Meng vier eetlepels cacaopoeders en vier eetlepels volle melk totdat je een dikke massa hebt. Laat 20 minuten inwerken en dep af met een natte handdoek.
Voor een grondige en diepe reiniging: Meng gist met warme melk tot een papje en laat het op je gezicht opdrogen. Afspoelen met lauw water.


Heel handig je kan het proberen !

17-06-2012, 12:58
heel handig allemaal,
dank voor het plaatsen

17-06-2012, 17:31
Dankjewel meid!
Kan je misschien ook tips plaatsen van goeie gezichtcremes?