Bekijk volle/desktop versie : KNVB ontvangt tip over match-fixing: 'We nemen dit zeer serieus'



12-06-2012, 14:08
Het Italiaanse voetbal is in de ban van een nieuw omkoopschandaal, maar het valt niet uit te sluiten dat er ook in de Nederlandse competities wedstrijden zijn 'verkocht'. De KNVB heeft na ruim een jaar weer een tip binnengekregen over mogelijke match-fixing. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen laat weten dat de tip, waarvan de inhoud onbekend is, bestudeerd wordt.

De tipgever nam contact op met de KNVB nadat hij via de media de uitgave van het boek Voetbal & Maffia vernam. "Naar aanleiding van alle publiciteit hebben we een nieuwe tip binnen gekregen", zegt Van Oostveen tegen Voetbal International, de uitgever van het boek over omkoping in de voetballerij. "Dat heb ik neergelegd bij de mensen bij wie het thuishoort."

"Het was meer dan een jaar geleden dat we ons laatste tip over dit onderwerp kregen", vervolgt Van Oostveen. "We nemen dit zeer serieus. Het is een meneer die zegt informatie over deze problematiek te hebben en daar wil hij over praten." De directeur betaald voetbal wil verder niets zeggen over de inhoud van de informatie.

12-06-2012, 14:09


Vanderbusche(keeper heerenveen) tegen ajax,??

12-06-2012, 14:22
psv-feyenoord 10-0 vorige seizoen