Bekijk volle/desktop versie : VN keert uit Syrië terug met 'gruwelijk rapport' over marteling kinderen



Pagina's : [1] 2

12-06-2012, 13:05
De regering van de Syrische president Assad en aan de regering gelieerde milities martelen kinderen en gebruiken ze als menselijk schild tijdens gevechten met de rebellen. Dat blijkt uit het speciale VN-rapport over kinderen in conflictsituaties.

De speciale VN-gezant Radhika Coomaraswamy zei tegen de BBC uit Syrië te zijn teruggekeerd met 'gruwelijke verslagen'. Coomaraswamy meldde de Britse zender nooit eerder een dergelijke situatie te hebben gezien waarbij kinderen niet gespaard werden, maar zelfs tot doelwit waren gekozen.

Getuigenissen in het rapport spreken over situaties waarbij kinderen door het Syrische leger en de shabiba, de sympathiserende milities, uit hun huizen worden gehaald om te dienen als menselijk schild tijdens de gevechten. Kinderen werden daarbij op tanks gezet of voor de ramen van militaire voertuigen geplaatst zodat de militairen ongehinderd gebieden waar de opstandelingen zich ophielden, konden betreden.

Ook maakt het rapport melding van (zeer jonge) kinderen die het slachtoffer zijn geworden van moord, verminking, willekeurige arrestaties, marteling, mishandeling en seksueel misbruik. Getuigen meldden dat kinderen fysieke littekens vertoonden van uitgedrukte sigarettenpeuken, het slaan met zware kabels of het langdurig in een pijnlijke houding staan. In één geval kreeg een kind elektrische schokken toegediend. Bovendien zouden militairen op grote schaal scholen binnenvallen om kinderen te ronselen of om als militaire uitvalsbasis te laten fungeren.


Front
Coomaraswamy was echter ook kritisch over de rebellen. Ook zij zouden kinderen ronselen om in te zetten op medische posten of als loopjongen. 'Leden van het Vrije Syrische Leger brengen kinderen in gevaar door hen in te zetten aan het front', aldus de speciale VN-gezant.

Het is de eerste keer dat de Syrische regering en de shabiba in het jaarlijkse rapport van Secretaris-Generaal van de VN Ban Ki-moon over geweld tegen kinderen voorkomen. Het rapport noemt nog 32 'hardnekkige daders', die al minimaal vijf jaar op de lijst staan. Onder meer in Somalië en Afghanistan worden kinderen op grote schaal gemarteld.

Waarnemers
Momenteel is een team waarnemers van de VN in Syrië om te controleren of het zespuntenplan van speciaal VN-gezant voor Syrië, Kofi Annan, door de beide strijdende partijen wordt nageleefd. Het plan eist onder meer een volledige wapenstilstand van de beide partijen. De waarnemers melden echter op dagelijkse basis grove schendingen van het plan.

Annan uitte gisteren grote ongerustheid over de situatie in de steden al-Haffa en Homs. De VN-gezant zei te vrezen dat het Syrische regime in die plaatsen een nieuw bloedbad zoals in Houla zou voorbereiden. In Houla werden twee weken geleden 108 burgers gedood onder wie veel vrouwen en kinderen. De slachtoffers waren van dichtbij door het hoofd geschoten, de keel doorgesneden of de schedel ingeslagen. Getuigen meldden dat Syrische soldaten en de shabiba achter de aanslag zitten.

De VN-controleurs proberen tevergeefs het gebied waar een bloedbad zou plaatsvinden te bereiken, maar krijgen tot nog toe geen toestemming van het regime. De controleurs zijn zelf niet bewapend. Volgens de BBC zitten onder meer in Homs veel families opgesloten in hun huizen. Verschillende berichten maakten gisteren al melding van zware beschietingen door het leger van woonwijken in de stad. Daarbij zouden onder meer tanks en gevechtshelikopters worden ingezet.

Sinds het begin van de onlusten in Syrië zijn volgens officiële cijfers 14.100 mensen omgekomen. President Assad geeft de schuld van het conflict aan 'buitenlandse terroristen'.



http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3269769/2012/06/12/VN-keert-uit-Syrie-terug-met-gruwelijk-rapport-over-marteling-kinderen.dhtml

12-06-2012, 13:55


Ach...

Who cares...

12-06-2012, 14:01

Citaat door Marquis:
Ach...

Who cares...
De VN.

12-06-2012, 14:50
Het is interessant het originele bericht van De Volkskrant eens inhoudelijk te vergelijken met de gekuiste versie van Redactie:




Citaat:
De Syrische regeringstroepen en -milities hebben kinderen gedood, verminkt, gemarteld, vastgezet, seksueel misbruikt en gebruikt als menselijk schild.

Dat concluderen onderzoekers van de Verenigde Naties in een nieuw rapport. Sinds maart 2011, het begin van de opstand tegen het bewind van de Syrische president Bashar Assad, zijn diverse malen meldingen binnengekomen bij de VN over ernstige wreedheden tegen kinderen. Regeringsmilitairen kregen geregeld het bevel het vuur te openen op kinderen.

Op 9 maart van dit jaar zag een getuige hoe tientallen kinderen tussen 8 en 13 jaar oud uit huizen werden geplukt en als menselijk schild werden gebruikt in bussen waarmee militairen werden vervoerd. Voorts zijn er tientallen getuigenmeldingen over het martelen van kinderen.

Kinderen werden geslagen, geblinddoekt, afgeranseld met elektriciteitskabels, kregen brandwonden toegediend met sigaretten en in een enkel geval werden zelfs schokken toegediend aan genitaliën.

De gruweldaden tegen kinderen in Syrië zijn door de VN opgenomen in een lijst met 52 namen van organisaties, legers of groeperingen die in gewapende conflicten kinderen tot slachtoffer maken.

12-06-2012, 15:03


La hawla wa la quwatta illa billahi Due mensen, die tirannen, ze zijn hun menselijkheid kwijt. Al die moeders, vaders en familieleden die machteloos moeten toezien hoe hun onschuldige kinderen als lokaas, seks en martelobject en god weet wat nog meer. Ik snap niet hoe een mens een mens zoiets kan aandoen. Ik kan hier zo wordend om worden.

12-06-2012, 15:06

Citaat door Marquis:
Het is interessant het originele bericht van De Volkskrant eens inhoudelijk te vergelijken met de gekuiste versie van Redactie:
Dat is inderdaad gek.

12-06-2012, 15:30

Citaat door Globibest:
Dat is inderdaad gek.
Redactie manipuleert berichtgeving...

12-06-2012, 15:31

Citaat door Marquis:
Redactie manipuleert berichtgeving...
Ik vind het sowieso raar dat men nieuwsberichten jat van sites en dat brengt zonder bron. Dat mag helemaal niet.

12-06-2012, 16:18
Noti.

12-06-2012, 16:55

Citaat door Globibest:
Ik vind het sowieso raar dat men nieuwsberichten jat van sites en dat brengt zonder bron. Dat mag helemaal niet.
Als je zo mooi en doortrapt berichtgeving kan manipuleren, heb je natuurlijk een streepje voor...

12-06-2012, 23:29

Citaat door Marquis:
Ach...

Who cares...
het is tijd voor een militair ingrijpen om meer bloedvergieten te vermijden.

12-06-2012, 23:33

Citaat door worldcitizen:
het is tijd voor een militair ingrijpen om meer bloedvergieten te vermijden.
En dat kan het westen dan gaan doen......met alle gevolgen van dien. Ik zou het als militair weigeren.

12-06-2012, 23:52



Citaat door worldcitizen:
het is tijd voor een militair ingrijpen om meer bloedvergieten te vermijden.
Ik denk eigenlijk dat weinig landen bereid zijn om zich in een dergelijk wespennest te mengen...

Daarnaast kan het een groter en regionaal conflict met o.a. Iran ( Assad is per slot van rekening gewoon een ordinaire proxy van de mullah'a van Teheran ) en Libanon veroorzaken ( ook Hezbollah heeft als belangenbehartiger van de Iraanse Ayatollah's veel belang bij het voortbestaan van het regiem van Assad ) en loop je het risico in een langdurige burgeroorlog betrokken te raken...

Om nog maar te zwijgen over wie en wat er mogelijk na het regiem van Assad de macht gaat krijgen en wat dat voor gevolgen dat gaat hebben voor de in Syrie woonachtige minderheden...

Geen goed idee dus.., wat mij betreft...

12-06-2012, 23:56
en weer waar is de umma leger die syrië gaat helpen?
altijd weer janken om steun. geef je die dan ben je een moslir hater geef je het niet dan ben je ook een moslim hater.

wel makkelijk aan de kant staan hoor. is dat niet wat de islamitische wereld doet. gewoon aan de kant staan en niks doen?
of ben ik nu weer een kanker racist en een varken pedo?

13-06-2012, 00:01
bid voor deze kinderen. bidden helpt. vraag ook eens aan jouw eigen land (marokko, turkije, algerije, irak, iran enzo........
of ze syrié willen helpen. bid niet alleen maar HELP die mensen!

Pagina's : [1] 2