Stelletje Tamza's!
Ik heb al wat gevonden...
De aubergines maak je zo:
Ingredienten:
1 aubergine in dunne plakken
1 tl paprikapoeder
Snufje komijn
Snufje saffraan
Beetje zout
2 lepletjes olie
Bereiding:
Meng de kruiden met de olie en smeer de aubergineplakken daarmee in. Leg ze naast de vis op de bakplaat en bak ze mee met de vis.
En een andere recept is voor za3louk:
Ingredienten:
1 grote aubergine
2 tomaten
Peterselie
Zout
Cayennepeper (niet te veel, dan wordt het te heet)
Paprikapoeder
Snufje komijn
Knoflook (2 teentjes of wat poeder)
Citroensap
Bereiding:
Schil de aubergine en snijd in blokjes. Kook ze gaar in water met wat zout. Prak ze daarna fijn. Schil de tomaten en haal de pitjes eruit, snijd in stukjes. Bak in wat olie aan en voeg de geprakte aubergine er aan toe. Kruiden erbij doen en goed doorbakken tot het een mooi sausje is geworden. Tenslotte wat citroensap erdoor doen.