Bekijk volle/desktop versie : Ik doe veel te veel zout op mijn eten.



Pagina's : [1] 2

05-06-2012, 18:36
En dat is niet echt gezond.

Maar ik vind het zo lekker! Over salade, patat, rauwkorst en zelfs appel!
Probeer al een tijd te minderen. Iemand tips? Een alternatief of zo?

05-06-2012, 18:40


Appel?

Pas toen de dokter mijn vader wees op de gevaren van teveel zout ben ik gaan minderen.

05-06-2012, 18:43
je lijkt mijn man wel.. maar jij gaat wat te ver met je appel..

zout is echt super slecht

05-06-2012, 18:45
Ik doe juist het tegenovergestelde.
Er staat op mijn eettafel altijd een potje zout voor de mensen die het missen

05-06-2012, 18:48


Oh ik ook hoor. Na elke hap aardappels pak ik het vaatje alweer. Is inderdaad heel slecht, maar nu ik verkouden ben proef ik toch niks. Ik denk dat je gewoon heel vaak verkouden moet worden

05-06-2012, 18:51
Appel?

05-06-2012, 18:58
Zout houd veeel vocht vast. En super slecht voor je

05-06-2012, 18:59
kaliumzout ipv natriumzout het smaakt het zelfde maar kaliumzout is gezonder.
zoutinname verminderen is natuurlijk het beste maar dit is een altarnatief.
het is gewoon te koop in de supermarkt

05-06-2012, 19:01
Appel? Jij lijkt mij wel zonder zout kan ik echt niet lekker eten joh zout zorgt voor de smaak zonder zout zou ik echt dood gaan, maar ja te veel zout is ook niet goed!

05-06-2012, 19:02

Citaat door FATIMAZOHRA85:
kaliumzout ipv natriumzout het smaakt het zelfde maar kaliumzout is gezonder.
zoutinname verminderen is natuurlijk het beste maar dit is een altarnatief.
het is gewoon te koop in de supermarkt
Zit zeker gevaarlijke E-nummers in

05-06-2012, 19:08

Citaat door Raspberry:
Zit zeker gevaarlijke E-nummers in
nee het is gewoon een ander soort zout je hebt natriumzout en dit is kaliumzout
hier een stukje erover van de site voedingscentrum.nl
Omschrijving

Kalium zit vooral in melkproducten, groente, fruit(sappen), aardappelen, koffie en ook in brood en noten.

Er zijn tegenwoordig ook zoutmengsels te koop zoals Jozo bewust of Lo Salt waarin een mengsel van natrium met kaliumzout aanwezig. Kalium verlaagt het bloeddrukverhogende effect van natrium. Het smaakt wat bitterder dan keukenzout. Wie een slechte nierfunctie heeft of plaspillen of ontstekingsremmers gebruikt, kan het best met een arts of diëtist overleggen of hij of zij kaliumzout mag gebruiken.

05-06-2012, 19:10

Citaat door FATIMAZOHRA85:
nee het is gewoon een ander soort zout je hebt natriumzout en dit is kaliumzout
hier een stukje erover van de site voedingscentrum.nl
Omschrijving

Kalium zit vooral in melkproducten, groente, fruit(sappen), aardappelen, koffie en ook in brood en noten.

Er zijn tegenwoordig ook zoutmengsels te koop zoals Jozo bewust of Lo Salt waarin een mengsel van natrium met kaliumzout aanwezig. Kalium verlaagt het bloeddrukverhogende effect van natrium. Het smaakt wat bitterder dan keukenzout. Wie een slechte nierfunctie heeft of plaspillen of ontstekingsremmers gebruikt, kan het best met een arts of diëtist overleggen of hij of zij kaliumzout mag gebruiken.
Oh oke wist ik niet bedankt voor de tip dan wordt het kalium en zeezout voor mij.

05-06-2012, 20:08


Dat is toch normaal bij turken?

05-06-2012, 20:10

Citaat door mele3youn:
Dat is toch normaal bij turken?

Kinderachtig...

05-06-2012, 20:51

Citaat door Torrie:

Kinderachtig...
Heb ik iets verkeerds gezegd?
Niks verkeerds hoor?
Ik weet dat turken veel zout gebruiken in hun eten, en wij marokanen veel suiker.
Ewa safi? nu moet je echt normaal doen hoor?

Pagina's : [1] 2