Bekijk volle/desktop versie : Protest!!!! Kom ook!!!



05-06-2012, 16:25






Sabir K is een 25 jarige jongeman. Hij wordt geboren in Nederlanden heeft een Afghaanse vader(met Pakistaanse nationaliteit) en een Nederlandse moeder. Na het afronden van zijn middelbare school, verhuist hij naar Pakistan.
In september 2010 wordt Sabir gearresteerd en overgebracht naar een geheime gevangenis in Pakistan. Tijdens deze illegale opsluiting wordt hij gemarteld. Zijn familie weet niet waar hij is en door wie hij is opgepakt. Na een periode van acht maanden wordt hij(gedwongen) op het vliegtuig gezet naar Nederland. In Pakistan wordt hij door twee verschillende rechtbanken vrijgesproken. In Nederland zal hij, volgens de Nederlandse consul, Evert Brongers, niet vervolgd worden. Sabir verkeerd in de veronderstelling dat hij vrij is en dat hij eindelijk zal worden herenigd met een deel van zijn familie. Bij aankomst in Nederland wordt hij echter gelijk door een arrestatieteam opgepakt en vastgezet in de Penitentiaire inrichting in Vught. Na enkele weken wordt zijn familie in Nederland op de hoogte gesteld van zijn situatie. Na maanden van onzekerheid is er eindelijk bericht. Als de afdeling in Vught wordt gesloten, wordt Sabir overgebracht naar Penitentiaire inrichting de Schie in Rotterdam. Momenteel verblijft hij daar op de afdeling voor terroristen.
De Verenigde Staten hebben om de uitlevering van Sabir gevraagd. Ook in Nederland lijkt Sabir geen eerlijk proces te krijgen. Tijdens zijn rechtszaak en hoger beroep, worden getuigen niet toegelaten. Ook wordt er geen onderzoek gedaan naar wie er achter de arrestatie in Pakistan zit.

freesabir.com

06-06-2012, 06:39


[video=youtube;xCAu8F9c3tw]http://www.youtube.com/watch?v=xCAu8F9c3tw[/video]

kom langs en betuig je steun!

06-06-2012, 06:58
Protest dag twee een interview met twee voorbijgangers....ik zie maar weinig broeders langskomen...

[video=youtube;jxtJ11aWpn0]http://www.youtube.com/watch?v=jxtJ11aWpn0&list=UUH9zGUL83lD0fWD9BkfmuLQ& index=1&feature=plcp[/video]

07-06-2012, 12:21
Kan het dan werkelijk niemand iets schelen dat deze broeder gemarteld is en dreigt te worden uitgeleverd?

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4295713

10-06-2012, 09:48


Gelukkig dat er mensen die zich voor dit onrecht durven in te zetten... @ Harry van Bommel

Sabir is een 25-jarige half Nederlandse/Pakistaanse jongeman die in Pakistan is opgepakt en maandenlang als terreurverdachte heeft vastgezeten. Daarbij zou hij zijn gemarteld. Na acht maanden werd hij naar Nederland teruggestuurd en bij aankomst meteen opgepakt. Volgens zijn advocaat en een psycholoog lijdt Sabir ernstig aan de gevolgen van zijn marteling. Minister Opstelten laat dat nu onderzoeken omdat de VS willen dat Sabir wordt uitgeleverd. Demonstranten op Het Plein voor de Tweede Kamer willen dat voorkomen. Zij vrezen dat Sabir naar Guantanamo wordt gestuurd. Mocht Sabir het risico lopen om in Guantanamo te worden opgesloten dan moet hij natuurlijk niet worden uitgeleverd. Nederland kan beslist niet meewerken aan die illegale Amerikaanse praktijken. Lees hier meer over deze zaak.

http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2012/06/07/sabir-mag-niet-naar-guantanamo/#comment-562144

11-06-2012, 13:06
Wederom niemand die reageert