Bekijk volle/desktop versie : De rechtzaak van Chaykh Fawaz vs Bestuur as-Soennah



04-06-2012, 21:08
Voorzitter Hamid Taheri heeft slapeloze nachten van het optreden van Fawaz

hahahah wat een zielepoot



Citaat:

DEN HAAG - De breuk tussen de Haagse As-Soennahmoskee en imam sjeik Fawaz Jneid lijkt definitief. Maandag stonden het bestuur en Fawaz tegenover elkaar in de rechtbank, de imam wil zijn baan terug. Maar wat de rechter ook besluit, 'wij zullen alles doen om Fawaz buiten de deur te houden.'
Fawaz is regelmatig in opspraak geweest vanwege omstreden uitspraken. De laatste jaren is zijn toon drastisch gematigd, betoogde zijn advocaat maandag. Het bestuur van As-Soennah zou bezig zijn radicale invloeden van buitenaf te halen, tegen de wens van Fawaz. 'Hij stond ze in de weg en moest daarom verdwijnen.'

Het bestuur van de moskee zou willens en wetens tegen de statuten hebben gehandeld toen ze besloten Fawaz te schorsen en zelfs te ontslaan. 'Er is geen duidelijke reden opgegeven', zegt de advocaat. 'Je kunt iemand niet ontslaan, alleen omdat je een andere mening hebt.'

Fawaz eist dat hij weer wordt geïnstalleerd, maar geeft tegelijk aan dat de impasse tussen beide partijen daarmee niet is weggenomen. 'Dus zal die impasse moeten worden bijgelegd. Lukt dat niet, dan moeten bestuurders opstappen of in het uiterste geval door de rechter worden ontslagen.'

Slapeloze nachten

Het bestuur van de moskee reageerde verbaasd op het betoog van de advocaat van Fawaz. Dat de imam zijn toon zou hebben gematigd, is volgens hen onzin. 'Bezoekers van de moskee zijn het niet eens met zijn anwezigheid, juist omdat hij provoceert. Ze willen niet met hem in verband worden gebracht en daarom ook niet met onze moskee. Bezoekers lopen weg.' Sinds het vertrek van Fawaz zou de rust in de gemeenschap zijn teruggekeerd.

Voorzitter Hamid Taheri heeft slapeloze nachten van het optreden van Fawaz. 'Hij is niet te vertrouwen. We hebben bijvoorbeeld een paar jaar geleden afspraken gemaakt over het sluiten van islamitische huwelijken. Dat mag niet zonder dat daar een burgerlijk huwelijk aan is voorafgegaan. Nu blijkt dat hij dat al die jaren toch is blijven doen. En ik moet me weer verantwoorden. Er is niet mee samen te werken.' Als hij terugkeert in de moskee leidt dat volgens Taheri alleen tot ruzie en escalatie.

Petitie

Zondag is door aanhangers van Fawaz een petitie opgesteld. Vijfhonderd moskeebezoekers hebben die ondertekend, met naam en telefoonnummer. 'Fawaz heeft een moskeeverbod gekregen', licht zijn advocaat toe. 'Het zegt iets over de mensen die de petitie ondertekenden. Want zij lopen ook risico op een moskeeverbod. Maar je kunt mensen niet monddood maken, zoals het bestuur nu probeert.'

Het bestuur van de As-Soennahmoskee zegt overigens dat de handtekeningen niet zijn opgehaald onder moskeebezoekers 'maar overal in Den Haag.' Volgens de As-Soennah is er geen draagvlak meer voor Fawaz Jneid.

Volgende week maandag is de uitspraak van de rechter.
http://www.omroepwest.nl/nieuws/breuk-moskee-en-omstreden-imam-lijkt-feit


Het doet hun pijn dat er meer dan 500 mensen nog steeds achter de chaykh staan, dus gaan ze maar zeggen dat het geen bezoekers zijn. Ja Ja en die broeders die voor de moskee handtekeningen aan het ophalen waren deden dat zeker bij voorbijgangers in plaats van bezoekers die de moskee in wouden gaan. Open your eyes, wij willen chaykh Fawaz terug!!

04-06-2012, 21:50


Sluit je topic. Op deze manier veroorzaak je alleen maar fitna. Heb je wat op/aan te merken? Neem dan contact op met Fawaz of het bestuur.

04-06-2012, 23:18
Ik zou van het onderstaande ook slapeloze nachten hebben...Sharia boven Nederlandse wet verkiezen?

Omstreden imam sleept moskeebestuur voor rechter
x
De omstreden imam Fawaz Jneid stapt naar de rechter omdat het bestuur van de As Soennah-moskee in Den Haag hem in maart heeft geschorst. De imam vindt dat het bestuur tegen de statuten van de moskee in de macht heeft gegrepen. Het kort geding, waarin hij schorsing van de bestuurders eist, dient maandag vanaf het middaguur in de Haagse rechtbank.
Volgens de imam stellen de bestuursleden de islamitische wetgeving, de sharia, boven het Nederlandse recht. Daarnaast betitelt hij hen als stromannen, maar onduidelijk is van wie.
Fawaz Jneid verwierf landelijke bekendheid toen hij enkele weken voor de moord op Theo van Gogh de cineast en Ayaan Hirsi Ali vervloekte. Hij lijkt de afgelopen jaren wat gas terug te hebben genomen.

04-06-2012, 23:26
Goed dat dit wordt aangekaart.

Beide partijen hebben boter op hun hoofd.
Wat ik mij afvraag is dr. rachid nafi' nu de nieuwe imam?
Graag duidelijkheid. Kan iemand ook wat meer details geven over wat er nu in de rechtszaak precies gebeurt is?

05-06-2012, 10:28


Volgende week bij de uitspraak wordt alles openbaar gemaakt op http://www.rechtspraak.nl. Aan de hand daarvan kunnen mensen dan zelf oordelen of het een leugen is of dat de Imam middels zijn advocaat inderdaad die bewering heeft gedaan en opgenomen heeft in zijn pleidooi.

Als de imam 500 mensen achter zich heeft laat hem dan een nieuwe moskee oprichten. Tegenwoordig zie je met 500 personen dat je best wel een volle moskee kan creeeren.

Mochten jullie een discussie op niveau willen houden dan graag wel op een beschaafde manier en met het achterwege laten van beschuldigingen en beledigingen.

05-06-2012, 21:23
Waarom een nieuwe moskee, zij mogen zelf met hun 3isabah eigen moskee regelen
de broeders die het meest betaald hebben behoren tot die 500 mensen doei

05-06-2012, 22:27

Citaat door TheIslamR:
Waarom een nieuwe moskee, zij mogen zelf met hun 3isabah eigen moskee regelen
de broeders die het meest betaald hebben behoren tot die 500 mensen doei
MashaAllah de penningmeester van de moskee is ook actief op deze forum.

06-06-2012, 00:04
Is het niet het beste dat zowel bestuur als fawaz opstappen en dat er een nieuwe bestuur wordt gekozen door de jama'ah?

Is er niet genoeg schade gedaan en is het niet beter om de fitna in zijn begin te doven in plaats van te laten voortwakkeren door middel van doortastende oplossingen.

Dus huidige bestuur weg, fawaz weg, nafi' weg en voordragen van nieuwe bestuursleden die gekozen worden door betrouwbare mensen die een goede staat van dienst hebben in de da' wah en geen kant hebben gekozen in de fitnah.

Salamoe alaikoem

06-06-2012, 01:55
Azizou door mensen met jou gedachten wordt ik ziek mensen die geen waarde hechten aan mensen met kennis Sheikh fawaz is daar 20 jaar en heeft de moskee een groot succes bezorgd met de wil van Allah hoezo zou de persoon met kennis weg moeten bestuur mag lekker naar huis genoeg besturen op de wereld en veel minder mensen met kennis

06-06-2012, 02:06
Voorzitter Hamid Taheri heeft slapeloze nachten van het optreden van Fawaz. 'Hij is niet te vertrouwen. We hebben bijvoorbeeld een paar jaar geleden afspraken gemaakt over het sluiten van islamitische huwelijken. Dat mag niet zonder dat daar een burgerlijk huwelijk aan is voorafgegaan. Nu blijkt dat hij dat al die jaren toch is blijven doen. En ik moet me weer verantwoorden. Er is niet mee samen te werken.' Als hij terugkeert in de moskee leidt dat volgens Taheri alleen tot ruzie en escalatie.

Wat een onzin stel je voor er is hier iemand illigaal die wilt trouwen hoe moet die dan trouwen. Dus eerst de kuffar regels en dan pas mag je islamtische trouwen. Zie steeds meer mounafiqeen streken bij de bestuur

06-06-2012, 09:40
Beste Gi-No,

mensen gaan naar de moskee om Allah te aanbidden en niet fawaz of wie dan ook. Beide kanten tonen zich incompetent om een moskee te leiden. Is het dan niet gewoon beter om met nieuwe mensen die een frisse kijk hebben de moskeegangers te leiden omdat er anders dan altijd kampen zullen zijn, een kamp die fawaz bijna aanbidden en een andere kant die het bestuur kost wat kost willen houden.

Deze manier is naar mijn mening de beste manier om het vuur van fitnah in het begin te doven, want willen wij dat allemaal niet als moslims?

06-06-2012, 09:49
Azizou habibi dat is zeker zo als je alyaqeen en de media zou moeten geloven kom je zelf naar de moskee en weet je wat de egte redenen zijn dan ga je er anders over denken. Het is tog te gek voor woorden dat deze zaak nu pas verduidelijkt wordt terwijl mensen hier al een half jaar om vragen en wanneer precies na de rechtzaak. En hoe kan het nou dat iemand in het bestuur komt zonder de wil van de rest en al die jaren niks zeggen en nu de moskee af is nu ze zogenaamd fawaz niet meer nodig hebben hem de deur uit gooien. En met alle respect deze praktijken zijn bekend onder "marokaanse" moskeeën althans waar de consulaten van marokko mee bemoeien. En al die besturen willen meestal stukjes taart verdelen over hun families en naasten. Maar goed dat is mij mening.