Bekijk volle/desktop versie : Vader vindt ingewanden gecrashte zoon na blunder politie



29-05-2012, 12:19
Een vader heeft ingewanden van zijn zoon gevonden op de plaats waar de 31-jarige man zondagavond omkwam bij een crash met een crossauto in het Drentse Elim.



"Het is uiterst betreurenswaardig dat wij ze over het hoofd hebben gezien en het is nog erger dat een familielid ze heeft gevonden", zegt een politiewoordvoerder dinsdag. De zoon uit Elim zat naast de bestuurder van de auto, een 39-jarige man uit Hollandscheveld. Beiden kwamen bij het ongeluk op de Ritmeesterweg om. Het lichaam van de 31-jarige man was volgens de woordvoerder zeer zwaar gehavend.

Het was volgens de woordvoerder niet meer toonbaar aan de familie. "Wij hebben in de nacht nog lang naar lichaamsrestanten gezocht, maar we hebben blijkbaar niet alles gevonden." De vader vond de ingewanden in een nabijgelegen sloot. "Het ongeluk had al een flinke impact op de hulpverleners en dit maakt het er niet minder op", zegt de woordvoerder.

Een berisping van de medewerkers die de lichaamsresten hebben opgeruimd is volgens haar niet op zijn plaats. "Dit is al een heel harde les voor ons, iedereen zal een volgende keer extra alert zijn."

29-05-2012, 18:03


wens de nabestaanden veel sterkte