Bekijk volle/desktop versie : 'Bouma was al geblesseerd als hij door de draaideur kwam'



24-05-2012, 09:12

Citaat door Barcasmooth:
'Bouma was al geblesseerd als hij door de draaideur kwam'

Donderdag, 24 mei 2012 om 09:05

Willem van Hanegem hoopt dat Bert van Marwijk nog een paar stevige knopen doorhakt in de aanloop naar het EK. De bondscoach moet nog vier man wegstrepen uit de huidige, 27 gezichten tellende Oranje-selectie. Van Hanegem, die van 2002 tot 2004 samen met Dick Advocaat aan het roer stond, kraakt in het Algemeen Dagblad een paar internationals. Dirk Kuyt en Wilfred Bouma worden volgens hem overschat.



De Kromme noemt Kuyt in de ochtendkrant 'een lieve jongen', die hij echter niet zou opstellen als hij zelf Oranje-coach zou zijn. “Ze zeggen altijd dat Dirk goed meeverdedigt, maar als je met vier verdedigers speelt, heb je aan één controlerende middenvelder voldoende. Ja, hij werkt hard. Maar dat hoort toch ook? Anders blijft er weinig over. Kuyt is geen buitenspeler, daar moeten andere jongens spelen.”

Over Bouma heeft Van Hanegem eveneens het een en ander te zeggen. De PSV-verdediger, goed voor 35 interlands sinds zijn debuut in 2000, overleefde de eerste schifting van Van Marwijk reeds. De kans is groot dat hij mee mag richting het EK. Niet verstandig, vindt Van Hanegem. “Ik heb met Bouma gewerkt toen ik bij Oranje zat, maar hij was al geblesseerd als hij door de draaideur kwam. Puur van de spanning.”

Toch heeft Van Hanegem, die zelf van 1968 tot 1979 uitkwam voor het Nederlands elftal, ook positieve woorden over voor een paar EK-kandidaten. PSV'er Jetro Willems betitelt hij als een prima verdediger, die fris is en van hem wel mee zou mogen naar de eindronde. Ook de andere twee nieuwkomers, Adam Maher en Luciano Narsingh, hebben indruk op hem gemaakt in de wedstrijd tegen Bayern München. Van Hanegem had ook graag Jordy Clasie aan het werk gezien. “Hij moet er in 2014 bij het WK in Brazilië bij zijn. Nu heeft Clasie de pech dat er met Maher al een jonge middenvelder bij de selectie zit.”

voetbalzone.nl
.

24-05-2012, 09:26


De kromme wordt oud. lult te veel laatste tijd.

24-05-2012, 13:48
Kuuumt goed.