Ik vind een salade een must als je gasten ontvangt, ondanks dat je een week ervoor ook een salade bij een ander voorgeschoteld hebt gekregen.
Je hoeft niet perse exact dezelfde salade te maken toch?
Creeer je eigen versiering en opmaak, en gebruik andere groentes enzo
bij die salade kun je ook shwa serveren en kipfilet aan een sateprikker (he is leuk als je de kip afwisseld met een paprika plakje) dus kipblokje, gele paprika, kip, rode paprika, kip, groene paprika etc.
Dit is eventueel voorgerecht optie 1
Voorgerecht optie 2
Harira en gevulde paprikas met gehakt uit de oven, of harira en loempia's.
als hoofdgerecht heb je overwogen kippen te maken, wat gekookte eitjes voor de garnering en gebakken amandelen en groene olijvjes en je kippen zien er profesioneel uit.
bij de kip is een lekkere salade een do, deze salade kun je heel simpel houden (denk aan sla, komkommer, tomaatjes, mais)
Je kunt als extra auberginesalade serveren, zalouk heet dat op zn marokkaans.
Hier volgen wat andere opties:
gestoomd vlees, en in dat vlees prik je hier en daar een sateprikker waar je olijvjes, kaas, augurk, zilvervliesuitjes in hebt gedaan, schoteltjes met salade naar keuze (een frisse salade is altijd eht lekkerst bij gestoomd vlees) gebakken paprika tomaat salade. en diverse olijfjes in schoteltjes.
Een grote maxi vis uit de oven, met een tomaten garnalen sausje
gebakken aardappelen in aparte bordjes, frietjes kan ook.
gevulde witlof blaadjes met bijvoorbeeld rode bieten salade.
Een schotel met allerlei soorten gebakken vis,
verschillende salades, olijven, krieltjes.
als nagerecht kun je tiramisu maken
een ijsstam met vers gesneden fruit eromheen
chocoladetaart met roodfruit en slagroom
of lekker ouderwets een grote bord vers fruit en bij de thee dan maar een lekker stuk gebak, roomsoesjes
bedenk het zo gek als je kan.
succes