Bekijk volle/desktop versie : Lucio kondigt vertrek bij Internazionale aan



17-05-2012, 00:21
Lucio heeft zijn laatste wedstrijd voor Internazionale gespeeld. De verdediger wil ondanks een doorlopend contract vertrekken en heeft daar toestemming voor gehad van de clubleiding.

Inter nam Lucio drie jaar geleden voor zeven miljoen euro over van Bayern München. De Braziliaanse mandekker groeide in Milaan uit tot een sterkhouder van de ploeg en tekende vorig jaar nog bij tot medio 2014, maar wil desondanks deze zomer vertrekken.

"Hij heeft een punt gezet achter drie prachtige jaren bij Inter en voelt dat het tijd is voor iets nieuws", bevestigt Lucio's agent Sandro Becker aan Lancenet. "We zijn sinds vorige week bezig een transfer te regelen en spreken deze week opnieuw met Inter. Inter heeft ingestemd met onze wensen, dus nu is het aan ons om een nieuwe club te vinden."

Becker laat weten dat Lucio een voorkeur heeft voor een nieuwe club in Europa, maar ook een terugkeer naar Brazilië is niet uitgesloten. "Lucio heeft overal vrienden gemaakt. Hij heeft zelf besloten te vertrekken, maar Inter begrijpt hem. Het is allemaal zeer vriendelijk verlopen. Hij wil het liefst naar een andere Europese topclub, maar je weet maar nooit. Er is veel interesse uit Brazilië en Lucio weet dat het WK daar gespeeld wordt in 2014."