Bekijk volle/desktop versie : Begeleiding voor leerlingen van het basis, voortgezet en hoger onderwijs.



14-05-2012, 14:09
Beste,

Hierbij laat ik u kennismaken met het bijles instituut dat in provincie Noord-Holland gespecialiseerd is in huiswerkbegeleiding en bijlessen voor het basis , voortgezet en hoger onderwijs.

Het is voor leerlingen in het onderwijs niet altijd mogelijk om op school voldoende persoonlijke aandacht te krijgen. Het bijles instituut is een huiswerkinstituut dat zorgt dat deze leemte wordt opgevuld en dat leerlingen/studenten de aandacht krijgen die zij nodig hebben en verdienen. Het bijles instituut verzorgt op maat bijles- en huiswerkbegeleiding voor het basis, het voortgezet en het hoger onderwijs. Dit vormt een goede aanvulling op het reguliere onderwijs, zowel voor de betere leerling die bij ons in alle rust kan studeren als voor de leerling die wat meer aandacht nodig heeft en individueel wordt begeleid. Dit instituut zorgt voor een stimulerende omgeving waar leerlingen gemotiveerd worden om huiswerk te maken en/of bijles te volgen. Onder goed onderwijs verstaat het bijles instituut niet alleen de kennis van feiten, maar een manier van denken, problemen aanpakken en goed plannen.

Het bijles instituut heeft hiervoor een gemotiveerd, jong en kwalitatief goed team van huiswerk en bijles docenten gevormd.

Heeft uw kind moeite met leren of is deze zwak in bepaalde vak(ken), dan kunt u bij ons terecht voor professionele hulp. Het is mogelijk om in groepsverband of 1 op 1 (privelessen) begeleid te worden. Wij kunnen uw kind (de leerling) begeleiden in zijn leertraject en streven naar het behalen van een optimaal opleidingsniveau.

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van concentratieproblemen en faalangst door middel van behandelsessies die wij met uw kind doorlopen. Bij Faalangst kan er sprake zijn van:

- een hoge mate van spanning op moment van presteren, zoals bij een toets of spreekbeurt
- onzekerheid in sociale contacten
- onvoldoende vertrouwen in eigen prestaties

Het bijles instituut vindt het erg belangrijk dat er aandacht is voor dit soort leerlingen en hun probleem. In het bijzonder omdat het intensief volgen van Bijles en het toch niet goed scoren op een toets juist kan zorgen voor extra onzekerheid. De leerling kan denken; ‘Zie je nou wel, ik kan het echt niet. Ik heb nu zo hard geleerd, ik heb zelfs bijles, en toch scoor ik een onvoldoende’. Dit soort gedachten kunnen de Faalangst extra versterken

Bij Faalangst voelt de leerling zich onzeker en heeft de angst om iets fout te doen, met als gevolg dat hij/zij dichtklapt of dingen vergeet die hij/zij normaal wel zou weten.

Tijdens het Individuele Coach Traject zal er aan de hand van gesprekken en oefeningen met de leerling gewerkt worden aan het reduceren van de Faalangst. De leerling zal geleerd worden de balans te vinden en ontspannen om te gaan met situaties. De leerling zal gaan ervaren welke mogelijkheden hij/zij in zich draagt en deze ook zelf leren inzetten om zo weer met zelfvertrouwen zijn/haar capaciteiten waar te maken.


Bijkomend voordeel van faalangst training binnen het bijles instituut is dat het geleerde meteen meegenomen kan worden tijdens de te volgen Bijlessen. De coach kan contact onderhouden met de Bijles Docent die hier extra aandacht aan besteedt tijdens de lessen, mits hier natuurlijk toestemming voor is gegeven door u als ouder en de leerling.


De voordelen op een rij :
-7 dagen per week bijlessen mogelijk
-Flexibel m.b.t. extra hulp op de zeer korte termijn
-Bijlessen op alle niveaus (basis, voortgezet en hoger onderwijs)
-Bijlessen worden achteraf betaald
-Geen strippenkaart of verplichting tot afnemen minimaal aantal bijlessen .

Mocht u meer informatie willen en of een offerte inzien, dan kunt u uw gegevens mailen naar bijles-instituut@hotmail.com.
.