Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : 1 Mei Dag van de ArbeidApdeadvocaat
01-05-2012, 13:54


De Dag van de Arbeid (in België ook Feest van de Arbeid genoemd) is een feestdag van de socialistische en communistische arbeidersbeweging. De dag vindt in Nederland en België elk jaar op 1 mei plaats. Andere landen wijken soms af van deze datum. In België is 1 mei een officiële feestdag. Iedereen een fijne dag gewenst en laten we hopen op een eerlijke zakenleven. Waarin de werkgevers de werknemers eerlijk uitbetalen. Waarin er geen kinderarbeid meer plaatsvindt. Waarin voornamelijk de mensen in ontwikkelingslanden voor een gunstige prijs worden uitbetaald voor de diensten die zij uitvoeren.

Mathijs
01-05-2012, 14:24
Iedereen een fijne dag gewenst en laten we hopen op een eerlijke zakenleven. Waarin de werkgevers de werknemers eerlijk uitbetalen. Waarin er geen kinderarbeid meer plaatsvindt. Waarin voornamelijk de mensen in ontwikkelingslanden voor een gunstige prijs worden uitbetaald voor de diensten die zij uitvoeren. dat heb je mooi gezegd Apdeadvocaat. en die strijd is op het moment helaas weer actueel. http://www.nu.nl/buitenland/2800103/wereldwijd-protesten-dag-van-arbeid.html

Simcha
01-05-2012, 14:27
Wat heb ik fout gedaan dat ik nu thuis op de bank zit :o Jij moet het weten.

Apdeadvocaat
01-05-2012, 15:10
dat heb je mooi gezegd Apdeadvocaat. en die strijd is op het moment helaas weer actueel. http://www.nu.nl/buitenland/2800103/wereldwijd-protesten-dag-van-arbeid.html Dankje Mathijs Het nieuws stukje heb ik net gelezen het is erg mooi dat er wereldwijd zoveel aandacht aan wordt besteed. Alleen jammer dat het niet zo intensief wordt gevierd in Nederland. Als je alleen al de belachelijke bonusregelingen voor toplui in het zakenleven ziet denk je al van is dit nog wel redelijk.

Mathijs
01-05-2012, 15:17


Dankje Mathijs Het nieuws stukje heb ik net gelezen het is erg mooi dat er wereldwijd zoveel aandacht aan wordt besteed. Alleen jammer dat het niet zo intensief wordt gevierd in Nederland. Als je alleen al de belachelijke bonusregelingen voor toplui in het zakenleven ziet denk je al van is dit nog wel redelijk. die bounsregelingen is 1 ding uit de berekening van het catshuisakkoord bleek ook dat jan modaal en de minder vermogende het hardst en het meeste moesten inleveren -3% tot -5%) en dat de allerijkste er wederom op vooruit zouden gaan (+0.5% tot +1.5%) en dat is een ander ding..dat is koud VVD beleid..een beleid dat we ook in het kunduzakkoord zullen zien, al zijn er een paar scherpen randjes van afgehaald.

AirbusA380
02-05-2012, 07:24
Zelf heb ik me ontzettend geërggeerd aan het feit dat de socialistische partij en vakbond deze dag tot hun "feestdag" uitgeroept hebben. 1 mei is een dag voor alle werkenden ongeacht of ze nu die rode partijkaart hebben.

Mathijs
02-05-2012, 18:55
Zelf heb ik me ontzettend geërggeerd aan het feit dat de socialistische partij en vakbond deze dag tot hun "feestdag" uitgeroept hebben. 1 mei is een dag voor alle werkenden ongeacht of ze nu die rode partijkaart hebben. 1 mei is vooral een dag voor de werkende en een viering dat ze niet meer uitgebuit worden..en de werkende is nu eenmaal traditioneel van een rode kleur.

AirbusA380
03-05-2012, 09:00
1 mei is vooral een dag voor de werkende en een viering dat ze niet meer uitgebuit worden..en de werkende is nu eenmaal traditioneel van een rode kleur. ik geloof in een grote en efficiente overheid, ik geloof in SZ voor kwetsbaren (ouderen, zieken, werkzoekenden,...) maar ik ben helemaal geen lid nog stemmer van de spa en ps (socialisten in België)

Abracadaver
03-05-2012, 10:35
1 mei is vooral een dag voor de werkende en een viering dat ze niet meer uitgebuit worden..en de werkende is nu eenmaal traditioneel van een rode kleur. Vrij kort door de bocht, ik werk ook, en stem geen rood, en velen met mij.

Mathijs
03-05-2012, 19:10
Vrij kort door de bocht, ik werk ook, en stem geen rood, en velen met mij. tuurlijk dat is ook zo. de dag van de arbeid is echter niet dat we werk hebben, maar dat mensen soms letterlijk hun leven hebben gegeven voor bijvoorbeeld een 8 urige werkdag Tijdens de 1 mei optochten wordt eigenlijk de bloedige afloop van de staking van 3 mei 1886 in de McCormick-fabrieken in Chicago (USA) herdacht, waar er werd geijverd voor de 8 uren werkdag. Voor martelaren van Chicago is 1 mei synoniem voor arbeidersstrijd in de hele wereld, zoals werd besloten tijdens het Internationale Socialisten Congres "Socialistische Arbeiders-Internationale" congres van 1889 in Parijs. Dat symbool ligt aan de basis van de wetten rond weekendrust en de achturige werkdag en werd later, na de tweede wereldoorlog, een doorbetaalde vrije dag