Bekijk volle/desktop versie : ’Lokale mafkees’ hielp verhaal de wereld in: seks met dode is onzin.....



26-04-2012, 23:46
Voor de mensen die zijn misleid: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3247051/2012/04/26/Egyptisch-wetsvoorstel-voor-seks-met-dode-is-hoax.dhtml

De website Moslim Vandaag claimt dat het bericht over een Egyptisch wetsvoorstel dat seks met een kort daarvoor overleden partner toestaat een 'broodjeaapverhaal' is. De oproep tot het wettelijk goedkeuren van de zogenaamde 'afscheidsseks' zou de wereld in zijn geholpen door Gaber el-Qarnouty, een lokale 'mafkees' met een eigen satellietkanaal.

Het bericht, dat melding maakt van de vermeende onrust in het Arabische land naar aanleiding van het wetsvoorstel, waarmee het een man zou worden toegestaan tot zes uur na het overlijden van zijn vrouw betrekkingen met haar te hebben, kwam vandaag in het nieuws door toedoen van Daily Mail-journalist Lee Moran.

Moran zou echter het slachtoffer geweest zijn van een hoax. Moslim Vandaag haalt een bericht van onderzoekster Sarah Carr aan. Carr werkt voor het Egyptian Initiative for Personal Rights, dat zich bezighoudt met de persoonlijke rechten en seksueel misbruik van vrouwen in Egypte.

'Tulbanddragende maniakken'
Carr zegt in een artikel op haar Facebook-profiel dat het wetsvoorstel niet bestaat. 'Hoewel ik de Daily Mail waardeer voor het dagelijks afstruinen van het internet naar nieuwsfeiten die het beeld bevestigen dat moslims boekverbrandende, necrofiele, tulbanddragende maniakken zijn', zegt Carr.

Carr stelt dat de tv-uitzending van Gaber el-Qarnouty volledig is gebaseerd op een column in de Egyptische krant Al-Ahram. Hoewel er wel degelijk sprake is van een fatwa uit 2011, uitgesproken door de radicale islamprediker sheik Mustafa al-Adawi, wordt er door el-Qarnouty nergens gezegd door wie, waar en wanneer het wetsvoorstel is ingediend. Ook wordt niet vermeld wanneer het voorstel is behandeld.

Perversiteit
'Hoewel ik begrijp dat dit nieuwsitem in het bijzonder aantrekkelijk is vanwege de perversiteit ervan, had Lee Moran beter de moeite kunnen nemen om een beetje onderzoek te doen buiten het vertalen van een opiniestuk en een tv presentator. Dan had hij ontdekt dat er in werkelijkheid helemaal geen wetsvoorstel bestaat die mannen toestaat om hun overleden echtgenotes te bespringen.'

Volgens Carr is er ook geen sprake van een formeel protest door de Nationale Vrouwenraad van Egypte. 'Een partij onzin', is Carrs conclusie.

-------------------------------------------------------------------------------------------------


zelfs Volkskrant, dekrant van Wouter Bos, had het bericht geplaatst. TFOE.

26-04-2012, 23:51


Als de kutje niet sappig is dan wil ik het niet...
Wat heb je aan een dooie droge kutje...

26-04-2012, 23:52

Citaat door JaguarX:
Als de
ziekelijke seksistische opmerking.

26-04-2012, 23:56

Citaat door toffestijl:
ziekelijke seksistische opmerking.
Doden moet je respecteren...

Wat ga je een dooie kutje nauken....