Bekijk volle/desktop versie : Bedreiger van Beatrix geïnspireerd door Breivik



18-04-2012, 19:00
Een 31-jarige man uit Vlijmen is dinsdagavond opgepakt nadat hij op internet onder anderen koningin Beatrix en prins Willem-Alexander met de dood had bedreigd.

Hij liet weten geïnspireerd te zijn door de Noorse terrorist Anders Breivik en schutters die op Amerikaanse scholen en universiteiten bloedbaden aanrichtten. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om 'zeer serieuze bedreigingen'.
De man werd om 21.00 uur opgepakt. Drie uur eerder kwam er bij het gemeenschappelijke meldcentrum van de politie Brabant-Noord een melding binnen dat iemand op een social mediasite bedreigingen uitte tegen leden van het koningshuis, de regering en enkele ambtenaren. Volgens een woordvoerder van de politie ging het niet om 'zomaar een enkele tweet', maar om een 'half A4-tje met zware bedreigingen'.

Op welke site hij zijn bedreigingen zette is niet bekendgemaakt. De politie kwam direct in actie en hield de man in zijn woning aan. In zijn eerste verklaring gaf de man aan een conflict met een instantie te hebben. Mogelijk dat de publiciteit rond het proces van Breivik de man ertoe bewoog om zijn bedreigingen te uiten. "We wilden dan ook ieder risico uitsluiten", aldus de zegsman van de politie. De verdachte zit vast.

(Novum)

18-04-2012, 19:08


ja beivik en de pvv. echt ziek dit. pvv'rs moeten we in de gaten houden .