Bekijk volle/desktop versie : Barcelona hoopt Braziliaanse miskoop van acht miljoen uit te zwaaien



13-04-2012, 16:56
Het verstandshuwelijk tussen Henrique Adriano Buss, kortweg Henrique, en Barcelona nadert haar einde, zo schrijven diverse Braziliaanse en Spaanse media. De verdediger kwam medio 2008 voor acht miljoen euro over van Palmeiras, dat eventueel nog twee miljoen euro extra zou verdienen als er aan bepaalde sportieve doelstellingen zou worden voldaan. Dat gebeurde echter nimmer.

Henrique speelt sinds vorig jaar zomer weer op huurbasis voor Palmeiras, dat naar verluidt bijna overeenstemming heeft bereikt over een niet nader bekende transfersom. Volgens zaakwaarnemer Marcos Malaquias is de transfer reeds in kannen en kruiken en zal de overgang van de 25-jarige Henrique binnenkort wereldkundig worden gemaakt. In Sao Paulo kan hij een contract tot medio 2017 tekenen.

Barcelona haalde Henrique medio 2008 met de bedoeling om hem eerst bij een andere club in Europa te laten rijpen. Ajax toonde belangstelling, maar de keuze viel uiteindelijk op Bayer Leverkusen. In de seizoenen 2009/10 en 2010/11 speelde de verdediger voor Racing Santander en zodoende speelde hij nimmer een officieel duel voor de Catalanen.

Dat laatste geldt eveneens voor zijn twee jaar jongere landgenoot Keirrison, die medio 2009 voor veertien miljoen euro van Coritiba overkwam. De aanvaller speelde nimmer een officieel duel voor Barcelona en werd uitgeleend aan Benfica, Fiorentina, Santos en Cruzeiro. Keirrison speelt nu weer tijdelijk bij zijn ex-werkgever Coritiba; zijn vertrek uit het Camp Nou is ook aanstaande.