Bekijk volle/desktop versie : Belangrijke Mededeling betreffende Suhoor/Fadjr Tijden Nederland!



07-04-2012, 04:28
As-Salaamoe 'Alaykoem Warahmatullah Wabarakathu


Er is door broeders (waarond broeders uit Rotterdam) hier in Rotterdam navraag gedaan over wanneer de begintijd van al-Fadjr Sadiq is (juiste Fadjr). Tevens is er gevraagd wanneer we moeten stoppen met eten aangezien de tijden van Fajr veels te vroeg worden aangegeven op de gebedskalenders hier in Nederland. Ik zal kort hierbij opsommen wat er uit is gekomen (dit wordt met toestemming verspreid):


- Toen Shaych Falaah Isma'iel Hafidahoe Allah in Nederland was is hij met een paar broeders fajr gaan kijken met zijn eigen ogen en hij gaf aan dat fajr niet eerder dan 1 uur voor shuroeq (zonsopgang) aanvangt. Voor de zekerheid konden wij 1 uur en 15 minuten aanhouden (daartussen in)

- De broeders hebben dit voorgelegd aan Aboe Rabee3 3arafat (doceert op de universiteit in Medina) mbt tot het nuttigen van suhoor en of wij deze dan konden uistellen tot die tijd die de Shayk had aangegeven. Die gaf aan dat als Shaych Falaah dit gezegd heeft dan dient men dit praktiseren en de soehoer uitstellen tot die tijd die door Shayk Falaah is aangegeven. Broeder gaf wel aan dat er geen fitan mogen onstaan met het gebed van Fadjr in de moskee. Maar de broeders hebben reeds aan gegeven dat zij het gebed niet baden bij de a'waam omdat deze al jaren te vroeg bidden. De meeste broeders bidden in de turkse moskeen hun Fadjr.

- Er is daarnaast via de student van kennis Abdessamad al-Holandie uit Medina dit ook voorgelegd aan Shaych Mohammed bin haadi Al Madchali hafidahoe Allah, die heeft ook bevestigd dat als Shaych Falaah dit heeft waargenomen en gezegd dat hij hierin gevolgd dient te worden en dat men zijn soehoer kan uitstellen tot deze tijd.

- De gebedskalender van de Moskee al-Moekarram Marconiplein is hierop aangepast en de tijd van het gezamenlijk gebed wordt aangehouden als tijd om te stoppen met eten. Dit is bij ons in Rotterdam nu rond 4:50 (terwijl fajr volgens vele kalenders om 3:38 zou beginnen). De tijd die wordt aangehouden voor het gezamenlijke fajrgebed in marconiplein is 1 uur en 10 minuten voor shuroeq.

Wat inhoud in overeenstemming met de uitspraken van de geleerden kan men dit praktiseren.



"Oh jullie die geloven, gehoorzaamt Allaah en gehoorzaamt de Boodschapper en degenen onder jullie die met gezag bekleed zijn. Als jullie over iets van mening verschillen, legt het dan voor aan Allaah en de Boodschapper, indien jullie in Allaah en de Laatste Dag geloven. Dat is beter en een betere afsluiting." (Surat Un-Nisaa, Aayah: 59)

07-04-2012, 09:55


dit is al tegengesproken . en sheig falah is hierover gebeld .