Bekijk volle/desktop versie : Nieuwe release van Titanic in premiere05-04-2012, 21:21
Spotted


AMSTERDAM - ât Was natuurlijk al de beste romantische rampenfilm aller tijden: Titanic uit 1997, de klassieker van James Cameron, die destijds aan de bioscoopkassa alle records brak. Logisch dat de regisseur precies een eeuw na de beruchte schipbreuk het succes van zijn film nog eens wilde beproeven. Nu in 3D, waarbij de illusie van diepte achteraf met de computer werd gecreëerd. En het werkt.


Het beruchte cruiseschip dat in 1912 zonk, ziet er in 3D nóg imposanter uit: de pracht en praal, de machinekamers, de huizenhoge romp die de oceaan doorklieft. Ook de introductie, waarin duikers beelden maken van het wrak, is om van te watertanden. En het beeld is zo gepolijst dat Leonardo DiCaprio en Kate Winslet er nog prachtiger uitzien dan in het origineel. Wat wil je nog meer?

Het liefdesverhaal, een moderne Romeo en Julia, blijft ontroeren en de grande finale - het zinken van het schip - is nog spectaculairder. Een nieuwe generatie bioscoopbezoekers zal deze vernieuwde Titanic zeker waarderen. Voor wie de film 15 jaar geleden op het witte doek zag: wéér gaan. En neem dan nu behalve tissues ook een snorkel mee.

[video=youtube_share;BAHwuTW9bv0]http://youtu.be/BAHwuTW9bv0[/video]Citaat:

[B]Opgedoken voorwerpen Titanic geveild


NEW YORK - ALS ONDERDEEL VAN DE 100-JARIGE HERDENKING VAN DE ONDERGANG VAN DE TITANIC, WORDEN DUIZENDEN VOORWERPEN GEVEILD DIE UIT HET WRAK ZIJN OPGEDOKEN. DE COLLECTIE, WAARVAN DE TOTALE WAARDE OP ZOâN 300 MILJOEN DOLLAR - Als onderdeel van de 100-jarige herdenking van de ondergang van de Titanic, worden duizenden voorwerpen geveild die uit het wrak zijn opgedoken. De collectie, waarvan de totale waarde op zoân 300 miljoen dollar (228 miljoen euro) wordt geschat, is momenteel te bezichtigen in het Intrepid Sea, Air & Space Museum in New York. Dat meldt RadarOnline.

Geïnteresseerden kunnen anoniem bieden en het winnende bod (per voorwerp) wordt op 11 april bekendgemaakt. De collectie van zoân 5.500 stukken varieert van sleutels, die door bemanningslid Samuel Hemming werden gebruikt om bij de reddingsboten te komen, tot lantaarns, tot een verroeste zakhorloge van een passagier, tot menus.

Sommige voorwerpen, waaronder een schoenborstel, een scheermes en een pijp worden gelinkt aan William Murdoch, de brugofficier die een cruciale rol speelde in de tragedie op 11 april 1912 waarbij 1.514 mensen om het leven kwamen.

In de film Titanic van James Cameron wordt Murdoch afgeschilderd als een corrupte misdadiger die twee mensen vermoordt om zelf in een reddingsboot te komen. Echter andere historische verslagen suggereren dat Murdoch alles deed om de botsing met de ijsberg te voorkomen en dat hij juist mensen in de reddingssloepen hielp.
[/B]

05-04-2012, 21:27


Duss

Voor alle verliefden hiero

Dit is DE kans

05-04-2012, 21:45
Prachtig hoe ze dit schip zo waarheidsgetrouw hebben nagebouwd.

06-04-2012, 08:07
Dit vind ik nog steeds de meest pakkende scene.
ook een mooie versie van Nearer my God to thee

[video=youtube;yPLcZ5Rk3Lg]http://www.youtube.com/watch?v=yPLcZ5Rk3Lg&[/video]
http://www.youtube.com/watch?v=yPLcZ5Rk3Lg&