Citaat door sensitivewomen:Hoe maak jij je marokkaanse spinazie? En wil je jou recept met ons delen?
Ik doe het als volgt;
Ik was de spinazie bladen grondig in een grote bakmet koud water, wanneer ik deze heb ontdaan van zand en viezigheid stop ik de spinzie in een stoompan voor plusminus een kwartier, de spinazie laat ik in elk geval zijn structuur en nog belangrijker!! zijn vitaminen en andere waardigheden behouden dus niet plat stomen! 3aynek mizanek.
Ondertussen..
was ik (afhankelijk van de hoeveelheid spinazie) meestal 2 tomaten en ontvel ze, dan de tomaat in een blender met een klein uitje en 2 teentjes knoflook. blender aanzetten en voila je hebt een tomatensausje..
Tomatensaus in een pan op zacht vuur laten pruttelen, uhmm zo een 5 a 7 minuutjes...
Spinazie is nu ook al gaar gestoomd en uitgelekt, goed uitgelekt!!
Ik doe de spinzaie bij mijn sausje en vermeng alles goed totdat de spinazie het sausje heeft opgedronken als het ware, want een jus/lmra9 dyal maticha moet je er niet bijhebben.
En daaarnaaa...
doe ik weer afhankelijk van (hoeveelheid spinazie) wat zout komijn, zwarte peper en voor de liefhebbers een chilipepertje of een likje sambal. even roeren op hoog vuurtje laatste 3 minuutjes en mijn spinazie is klaar.
Lekker met?,...
Gebakken vis, krieltjes en een frisse salade.
Bsahtkoum.